Fenerbahçe taraftarının Putinci olmasına Ukrayna'dan ses geldi. Gülsüm Khalilova Tepki gösterdi

Fenerbahçe taraftarının Putinci olmasına Ukrayna'dan ses geldi. Gülsüm Khalilova Tepki gösterdi
Fenerbahçeli taraftarlar Dinamo Kiev'in golü sonrası Vladimir Putin lehine tezahüratta bulundu. Gazeteci Gülsüm Khalilova tezahürata tepki gösterdi.

Fenerbahçeli taraftarlar Kievli oyuncunun bu davranışına “Vladimir Putin” tezahüratı atarak yanıt verdiler. Dün akşam Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda Fenerbahçe-Dinamo Kiev karşı karşıya bgeldi. Dinamo Kiev 57. dakikada 1-0 öne geçti.

53. dakikada 10 kişi kalan temsilcimiz, 4 dakika sonra kalesinde golü gördü. Dinamo Kiev’in Ukraynalı futbolcusu Buyalsky, attığı golden sonra kale arkasındaki tribünler önünde kışkırtıcı şekilde sevinince Fenerbahçe taraftarları tepki gösterdi. Islıklanan oyuncu abartılı ve kışkırtıcı sevinci sonrasında İtalyan hakem Massimiliano Irrati’den sarı kart gördü.

TRİBÜNLERDEN PUTİN TEZAHÜRATI

Fenerbahçe taraftarları, Dinamo Kiev oyuncusunun bu hareketinden sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in adını bağırdı. Rusya’nın işgali altında olan Ukrayna’nın en büyük iki takımından biri olan Dinamo Kiev’e tepki göstermek isteyen Fenerbahçe taraftarlarının ‘Vladimir Putin’ tezahüratı, sosyal medyada büyük tepki çekti.

Gazeteci Gülsüm Khalilova da sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Khalilova “Putin''in Tezahüratını yaparak hem bölgedeki Kırım Türklerini utandırdılar, hem de barışın sembolü olması gereken FB takımını dünyada Rezil duruma düşürmeye çalıştılar.” Dedi.

İşte Kırım’ın cesur kızı Khalilova’nın paylaşımı:

Fenerbahçe''nin bazı taraftarları #Ukrayna''da savaşın emrini veren ve şehirleri bombalayan Putin''in Tezahüratını yaparak hem bölgedeki Kırım Türklerini utandırdılar, hem de barışın sembolü olması gereken FB takımını dünyada Rezil duruma düşürmeye çalıştılar.

SAVAŞ 155 GÜNDÜR DEVAM EDİYOR

Öte yandan Ukrayna- Rusya savaşı 155 gündür devam ediyor. rkaç gün içinde başkent Kiev dahil büyük şehirler kuşatıldı. Ancak Ukrayna ordusu karşısında ağır kayıp veren Rus güçleri, nisan başında ülkenin doğusundaki Donbas’a çekildi. Moskova’dan gelen son açıklamalar Rusya’nın Donbas’la yetinmeyeceğini gösteriyor. Putin, Ukrayna’nın mart ayında İstanbul’da kabul edilen ön barış şartlarını yerine getirme konusunda arzu göstermediğini belirtti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da “Böyle bir ortamda Kiev tarafıyla müzakereler manasız” dedi.

Rus işgalciler dün Ukrayna’nın Harkov kentindeki sivilleri hedef aldı. 3 kişi öldü. Ölenlerden biri 13 yaşındaki bir çocuktu. Oğlunun cansız bedeninin başından ayrılmayan babası saatlerce yerinden kalkamadı. Acılı baba bombardıman devam ederken evladının elini bir an olsun bırakmadı. Daha sonra cesedi morga götürmek için gelen görevliler babayı, oğlunun elini bırakması için uzun süre ikna etmeye çalıştı.

 

İlgili Haberler