Bu görüntüyle şampiyonluktan nasıl bahsedebilirsin ki

Bu görüntüyle şampiyonluktan nasıl bahsedebilirsin ki

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

Tıklım tıklım dolu tribünler önünde öyle futbol oynuyor ki; ne sistemi belli, ne bir varyasyon yapıyor, ne planlı atak başlatabiliyor.

Hadi geçen sezon Valerien Ismael geç geldi dedi. Ya şimdi ne diyeceğiz. Bu takım onun eseri değil mi; çalıştırdı, kamp yaptı. Takıma yeni isimler katıldı. Ama aynı tas, aynı hamam. 

Rakip Kayserispor transfer bile yapamamış üstelik. Tahtası kapalı. Bir de eksik kaldı. Neredeyse yarım saat 10 kişi oynadı. Bu takımı da yenemeyecekti az daha. Doğru dürüst bir futbol da gösteremezsen şampiyonluktan nasıl bahsedebilirsin ki!

Kaleci Ersin üstüne koymadan yeni sezona da girdi. Kaç yıldır kalede, hala topu oyuna çabuk sokmayı ööğrenemedi. Defans dalında sallanan sonbahar yaprakları gibi. Her an düştü düşecek. Hala Necip''ten stoper yaratmaya çalışan Valerien Ismael bunu nasıl izah edecek. Arkaya atılan her top tehlike. Kayserispor neredeyse daha maçın başında öne geçiyordu.  Gavranovic o o topu nasıl auta attı, kendisi de şaşırdı.

Yenilerden bahsedersek... Saiss sıradan bir stoper. Artık bu devirde geriden isabetli ve uzun paslar atamayan stoper kaldı mı? Sol bek Masuaku nasıl İngiltere''ye gidip de futbol oynamış, şaşkınlık içindeyim. Gedson ortada yoktu, bir kaç faul yaptı; o kadar. Muleka boş alan bulamadı, etkili olamadı. Ağır vasıta Weghorst ise ceza alanında yeterince topla bulaşamayınca, kendisine pozisyon yaratmada da eksiği olduğu için adeta haftayı bay geçti.

Oyunu ikinci yarıda N''Koudou''nun ve Cenk''in girmesi hareketlendirdi. Plansızlık buradan da belli. Göndermek istemişlerdi N''Koudou''yu; daha ilk haftada kurtarsın takımı diye oyuna aldılar. O da atakların sıklaşmasını sağladı. Cenk de hakikaten öyle bir hareketlendirdi ki; o kısa süre içinde gol attı, ofsayt diye sayılmadı. Peş peşe iki sarı kart görerek oyundan da atıldı.

Peki bunca olumsuzluk içinde Beşiktaş nasıl kazandı diye merak ediyorsanız eğer; Ghezzal ustalığı derim. Goldeki vuruşu öyle güzeldi ki; tarif etmek yetmez, görün isterim. Maçtaki tek güzellik bu vuruştu.

Beşiktaş, tribünleri tıklım tıklım dolduran taraftarlarının kolay geçmesini beklediği maçı uzatma dakikalarında Ghezzal''ın muhteşem golüyle kazandı. Ama görünen şu; başta da söylediğim gibi yine ızdırap çektirecek gibi.

Yazarın Diğer Yazıları