Ahmet Nur Çebi neyi bekliyor

Ahmet Nur Çebi neyi bekliyor

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

En geç bu ayın 19''unda yani 6 gün sonra başkan adayı olacak isimlerin Divan Kurulu''na resmi başvurusunu yapması gerekiyor. O güne kadar yapmayan aday olamıyor.

Şu ana kadar başvuruyu yapan tek isim Fuat Çimen oldu. Adaylığını ilk açıkladığında önemsemeyen çok oldu ama giderek ciddi olduğunu gösterdi. Çok çalıştı, çalışıyor. Toplantılar düzenledi, projelerini anlattı. Görülen o ki boş değil, konusuna hakim.

Projeleri önemli. Giderek taraftar topluyor. Ancak Beşiktaş Kulübü''nün başkanlığını istiyorsa daha çok üyeye ulaşmalı, camianın önde gelen isimlerini de (oy potansiyeli olan) yanına almalı.
 

ÇiMEN''İN CESARETİ TAKDİRE ŞAYAN
 

İster kazansın, ister kazanmasın. Ben adaylığının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Tek adayla seçime girmektense çok adaylı seçim olmasının Beşiktaş''ın yararına olacağına inanıyorum. Hem, böyle bir dönemde aday olup da bunu resmiyete dökmek kolay mı?

Borçlar var, bankalar konusu var, yeni spor kanununun başkan ve yöneticileri ağır sorumluluk altına sokan maddeleri var. Cesaretini takdir ediyorum. Şu ortamda aday olma cesareti de ne kadar Beşiktaşlı olduğunu gösteriyor zaten.

Şu anda resmen tek aday durumunda Fuat Çimen. Çünkü mevcut başkan Ahmet Nur Çebi, hala resmi adaylık başvurusunu Divan Kurulu''na teslim etmedi. 19 Mayıs''a kadar teslim etmesi gerekiyor. Gerçi geçen seçimde de son gün teslim etmişti ama; şu anda neden hala beklediği merak ediliyor.

İDDİALARA GÖRE SIKINTILAR VAR



İddialara göre yönetim kurulunda bazı sıkıntıları var. Mevcut yönetimi bir kaç isim dışında değiştirmek istiyor. Ancak istediği bazı isimlerin yukarıda da belirttiğim gibi yöneticileri bağlayan yeni spor yasasını da öne sürerek isteksiz davrandıkları ileri sürülüyor.

Bir iddia daha duydum ama artık pek inandırıcı bulmadım. Son ana kadar TFF başkanlığı için ışık gelmesini beklediğini ileri sürenler var. Ama buna ihtimal vermiyorum. Çünkü kendisi dün Anadolu Ajansı''na verdiği röportajda "TFF Başkanı olmak istemiyorum" demedi ama "Enerjimi Beşiktaş''a vermek istiyorum" dedi.

Bu sözünü bağlayıcı buluyorum.

Yazarın Diğer Yazıları