Galatasaray'ın rakibi Giresunspor değil

Galatasaray'ın rakibi Giresunspor değil

Sosyal medya hesabından taraftarı selamladığı bir fotoğrafını paylaşırken, ''Kavuşma vakti. Hedef 23'' diye yazıp paylaşmasıyla içinden geçen duyguları da hissedebiliyorum.
Elbette ki o da biliyor arkasından fırsat kollayanların olduğunu; hiç değilse taraftarları arkasına almayı hedeflediğini sanıyorum.
Evet; biliyordur mutlaka...
- En ufak bir tökezlemesinde pusudakilerin oklarını fırlatacağını,
- Demoklesin kılıcı gibi başında sallananların ortaya çıkacağını, 
- Her transferi sahiplenip, ''başarı benimdir'' diye ortada gezinenlerin bir anda kuyusunu kazacağını,
- Kulübün içine sızmaya çalışanların düğmeye basacağını...
Onun için dedim işte yazının başlığını; ''Galatasaray''ın rakibi Giresunspor değil'' diye... Galatasaray''ın rakibi yine Galatasaray. Onun için çok dikkatli olmalı.
Maça gelirsek...
Geçen haftaki Antalyaspor maçında gördük ki Galatasaray geçen sezonki Galatasaray değil. Çok daha iyi bu sene. Okan Buruk''un elleri değmiş; bu belli. 
Muslera''da sorun yok. Takımın en büyük avantajı. Defansta Nelsson tamam da Abdülkerim hala bir soru işareti. Kanatlar zaman zaman aksayabiliyor. 
Defansın önünde bu kez yeni transfer Midtsjö oynayacak sanırım. Taylan zaten kadroda hiç yok. Berkan da yedek. Midtsjö geçen hafta oynadığı kısa bölümde iyi görüntü verdi. Bakalım ilk onbirde oynayınca neler yapacak. Herhalde Taylan ya da Berkan''dan kötü değildir. Yunus ve Kerem formda. Seferovic bir var, bir yok. Ama kenarda alternatifi var. Emre Akbaba''nın da bu maçta kulübede yer alacaklarını sandığım Dries Mertens ve Lucas Torreira nedeniyle daha da bir hırslı oynayacağını sanıyorum.
Giresunspor çok transfer yaptı. Takım daha oturmuş değil. Geçen hafta gördük ki kolay pozisyon veriyorlar. Ama şu da var; geçen hafta gol atmak için oynuyorlardı, bu kez gol yememek için oynayacaklar, kapanacaklar.
İşte o zaman Okan hoca devreye girecek, kapanan savunmayı açmanın formülünü bulacak.
Bir de şu var; Galatasaray çabuk sonuca gideceğim diye çabuk oynamakla telaşlı oynamayı birbirine karıştırmamalı. Hücum yaparken savunmasını da boş bırakmamalı. Antalya''da Galatasaray sınıfı geçti.

Bu kez sonuç olarak da istediğini almalı. Yoksa kazan kaynamaya başlar. Kazanın altına odun atmak isteyenler sabırsızca bekliyor.
Onun için dikkat Okan hoca diyorum; dolmuşa gelmezsen, takımını sabırla oynatırsan, herhangi olumsuz bir durumda doğabilecek paniğe engel olursan... Galatasaray da kazanır, sen de kazanırsın.

Yazarın Diğer Yazıları