Böyle kepazelik görülmedi

Böyle kepazelik görülmedi

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

Yaşım 58. 1980''li yılların başından beri basın dünyasındayım.

Yıllarca mutfakta çalıştım. Muhabirlik yaptım. Editör oldum. Haber şefliği görevinde bulundum. Futbolun medya tarafından hep içinde oldum.

Kimseye yalan söylemeye gerek yok. 

Ne kadar uzak tutulmaya çalışılırsa çalışılsın siyaset hep futbolun içine girmeye çalıştı. Çoğu zaman da sonuna kadar girdi.

Kimi başkanlar ellerinden geleni yaptı ama olmadı işte ve bugünlere gelindi.

Bugün gördüğüm bir haber artık bu işin iyice zıvanadan çıktığını gösterdi.

Dediğim gibi yıllardır hep siyaset futbola kıyıdan, köşeden, arkadan, yandan girmeye çalıştı, girdi de... Ama böyle açık açık girip, tehdit ettiğini de ilk kez gördüm.

Mehmet Büyükekşi, TFF''nin başkan adayı. Olağanüstü bir durum olmazsa da seçilecek.

Hakkında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, FETÖ iddialarında bulundu; biliyorsunuz. "Yumuşak karnı var" dedi, aynı zamanda iş ortağı olan kardeşinin yargılanmasını hatırlattı. Fenerbahçe, bu FETÖ''den çok çekti, itirazında da sonuna kadar haklıydı bana göre. Ama karşısına çıkaracak aday bulamadı. Bulsa da ikna edemedi. Çünkü bulduğu aday işaret fişeğini çakmasına rağmen sanıyorum gereken yerlerden onay alamadı.

Buna rağmen TFF başkanlığına seçileceğine kesin gözüyle bakılan Mehmet Büyükekşi listesini hazırlarken, Trabzon''dan ses yükseldi. Önce Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı konuştu. Hadi bu tamam diyelim; sporun içinden bir kişi.

Ya AKP''lilere ne demeli?

AKP Milletvekili Salih Cora demiş ki yaptığı paylaşımda; "TFF yönetimine Mustafa Hacıkerimoğlu ismi önerilmesi doğru ve isabetli bir karardır. Bu kararından dolayı Trabzonspor başkanı ve yönetimini tebrik ediyoruz. TFF Başkan adayı camiamızın bu isteğini dikkate almalı. Aksi bir durum bizi üzer. Hatta hasmane bir tutum olur.” 

Ortahisar''ın AKP''li Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç geri durur mu? O da seslenmiş:

“TFF bu ismi dikkate almalıdır. Almadığı takdirde Trabzonspor ona göre bir duruş ortaya koymalıdır. Trabzonspor ismi vermişse federasyonda kulübümüzün haklarını da temsil edecektir. Mutlaka olması lazımdır. Biz de olması yönünde irademiz mevcuttur. Görevini de başarıyla yerine getirdiğine inanıyorum. Olması gerektiği kanaatindeyim. Olmadığı takdirde, farklı bir şey yapıldığı takdirde Trabzonspor ona karşı duruşunu ortaya koymalıdır. Gerekirse genel kurula katılmamalıdır.” 

Hadi buyurun burdan yakın şimdi!

N''oluyor? Bu tehditvari açıklamalar da neyin nesi? Siyasilerin ne işi var bu seçimde? Onlara ne?

Belki alacaktı zaten Hacıkerimoğlu''nu. Türk futbolu için bi ihtimal iyi de olacaktı. Zaten yönetimdeydi, içeriyi biliyordu; bunun avantajını kullanacaktı. Milletvekili ile belediye başkanının desteğine mi ihtiyacı vardı? Eğer yönetimde yer alırsa onların adamı konumuna düşmeyecek mi durduk yere? 

Daha seçilmeden FETÖ''ydü, siyasetti derken Mehmet Büyükekşi nasıl duruma düştü bakar mısınız?

Artık ağzıyla kuş tutsa futbolda birliği sağlayamayacaktır Büyükekşi.

Zaten Fenerbahçe ile birlikte bazı kulüpler kendisine FETÖ bağlantısı iddiası nedeniyle karşıydı. Bir de bu eklendi şimdi.

Türk futboluna yazık değil mi?

Yazarın Diğer Yazıları