Hadi İsmail hoca bırak inadı

Hadi İsmail hoca bırak inadı

GÜREL YURTTAŞ/ Yeniçağ

Maçın her anında öyle kurtarışlara imza attı ki; inanılır gibi değil. Kedi olsa bu kadar çevik olabilir! Bir kalecinin refleksi ancak bu kadar farkedilir? Kaç kurtarış yaptı, saya saya şaşırdım.

Kurtarışları bırakın; adam bir asist yaptı yahu. Resmen yaptı. 26. dakikaydı. Uzun bir top attı. Öylesine değil, görerek. En uçtaki Rossi''ye. Rossi de ustalık dolu bir vuruşla topu kalecinin üzerinden aşırdı. Bu golle Fenerbahçe üst üste kalesinde tehlikeler gördüğü maçta bir anlamda hayata döndü. Altay Bayındır maçın bir numarasıydı.

Sonra Rossi. Muhteşem oynadı. Takımının 2. golünü kazandığı penaltının bir anlamda mimarıydı. Vuruşunda direkten dönen top ortalığı karıştırdı. Zajc da düşürülünce o karambolde penaltı. Atışı Mesut kullandı: 0-2. Rossi sadece bunu yapmakla kalmadı. Gol attı, attırdı. Asist yaptı. Bravo vallahi, lig biterden bu adam devleşmeye başladı.

Alanyaspor Tayfur Bingöl''in 2 golüyle eşitliği sağladı sağlamasına da... Aslında maçın başından beri oynamaları gereken Arda Güler ve Pelkas''ın oyuna girmesi sahadaki dengeleri de Fenerbahçe lehine değiştirdi.

Onun için sahadaki yıldızlar arasında 3. sıraya az süre alsa da Arda''yı alıyorum ben. 78''de takımını 3-2 öne geçiren golü attı, üstüne 5. golde Berisha nefis bir asist yaptı. Diğer golü kim attı diyorsanız, onda da Pelkas''ın adı vardı.

Fenerbahçe 5 attı Alanya''da. 5-2 kazandı. 5 gol attığı maçta sahanın yıldızı Altay''ın olması neyi anlatıyor acaba? Hadi İsmail hoca, fazla inat etme artık. Koy şu Arda''yı ilk onbire bundan sonra.

Bırak gençmiş, 17 yaşındaymış demeyi. Bir çırpıda dünya çapında 10 yıldız sayabilirim 17 yaşında ilk onbirde oynamaya başlayan...

Sözün özü... Fenerbahçe''nin başladığı değil, bitirdiği 11''di bence ideal olanı.

 

Yazarın Diğer Yazıları