Rıdvan Yılmaz ile Emirhan İlkhan, bir Kim Min Jae etmez mi

Rıdvan Yılmaz ile Emirhan İlkhan, bir Kim Min Jae etmez mi

Aldığım ilk derslerden biriydi bu. Affına sığınıyorum; bu kez sorulu bir başlık kullandım. Çünkü ben cevabını bulamadım. Cevabını bilenler bir açıklama yapar diye umuyorum. "Rıdvan Yılmaz ile Emirhan İlkhan, bir Kim Min Jae etmez mi?" diye sorumu tekrarlayıp, cevabını verecekler için ayrıntılara geçiyorum:

KİM MİN JAE: 25 yaşında. Güney Koreli. Fenerbahçe bir yıl önce tam da bugünlerde Beijing Guoan takımından 3 milyon euro ödeyerek aldı. Fenerbahçe''de topu topu bir sezon oynadı. Stoper. 31 lig maçında 1 gol attı. Asisti yok. Savunma yönü güçlü. Özellikle atak kesmede başarılı. Bir sezon sonunda İtalya''nın Napoli takımına transfer oldu. 18 milyon euroya gitti. Yani Fenerbahçe 3''e aldığı Güney Koreli''yi 18''e sattı. Aradaki fark 15 milyon euro. Büyük olay. Bir yılda 15 milyon euro kar.

RIDVAN YILMAZ: 21 yaşında. Türk genci. Beşiktaş''ın alt yapısından yetişti. Sol bek. Sol açık da oynayabiliyor. Orta sahanın soluna koy, hem savunmayı hem de hücumu başarıyla yapıyor. 2019-2020 sezonunda çıktığı Beşiktaş A takımında 61 maçta resmi forma giydi. 4 gol attı, 7 asist yaptı. Türkiye''nin en iyi sol kanat oyuncularından biri olmasına kesin gözüyle bakılıyor. A Milli Takım''a da yükseldi. Valerien Ismael''in sisteminin değişmez oyuncusuydu. Beşiktaş, 21 yaşındaki delikanlıyı 4 milyon euroya İskoçya''nın Glasgow Rangers takımına sattı. En çok ihtiyacı olduğu sol kanat boş kaldı. Şimdi oraya oyuncu arıyor. 4 milyon da verse bir Rıdvan daha bulamıyor. 

EMİRHAN İLKHAN: Daha 18 yaşında. Beşiktaş''ın alt yapısından yetişen yetenekli gençlerden. Bir kaç yıl sonra Türkiye''nin en iyi orta saha oyuncularından biri olacağı belirtiliyor. Daha geçen sezondan beri A takımda oymamaya başladı, kalitesini de kanıtladı. Ofansif yönü güçlü. Orta sahanın ortasında oyunu yönlendirme becerisi mükemmel. Uzaktan şutları var, can alıcı asistleri var. Beşiktaş sezon başında profesyonel sözleşme yaptı. Meğer sözleşmesine 4.5 milyon euroya serbest kalır maddesi varmış. Biz atlamışız. Avrupa''nın yetenek avcıları atlamamış. Torino da üzerine balıklama atladı. Delikanlıya anında teklif yaptı. 4.5 milyon euroyu ödemeye dünden razılar, iş Emirhan''a kaldı. "Evet" derse İtalya''ya gidecek. Sanki diyecek gibi; gençlik başında duman olan bir delikanlı rüya gibi bir teklif karşısında ne yapar? 

İşte durum bu.

Fenerbahçe''nin büyük başarısı; bir futbolcudan 15 milyon euro kar etti.

Beşiktaş ise geleceğini kaptırdı, kaptırıyor!

İşte onun için soruyorum Namık abi; gazeteci soru sormaz, cevap yazar derdin ama bunun cevabını bulamıyorum. Kafam almıyor. Affına sığınıyor ve bir daha soruyorum:

"Rıdvan Yılmaz ile Emirhan İlkhan, bir Kim Min Jae etmez mi?"

Yetkililer kimse cevap bekliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları