Galatasaray'ın galibiyet taktiği

Galatasaray'ın galibiyet taktiği

GÜREL YURTTAŞ/ Yeniçağ

Ne yapması lazım Galatasaray''ın Kasımpaşa''yı yenmesi için? Madem kalecisi güven vermiyor, ona fazla iş düşürmemeli. En önemlisi de orta sahada üstünlüğü ele geçirmeli. Bu kez gerekirse hakemi de yenmeli! Peki kimlerle yapacak bunu?

GALATASARAY NASIL KAZANIR? SAKIN BUNLARI YAPMA TORRENT!

Galatasaray belki de tarihinin en önemli maçlarından birine çıkacak bugün. Rakip Kasımpaşa. Tarihi önemi derken rakipten dolayı değil bu; puan cetvelinde bulunduğu yerden.

Galatasaray öyle kötü sonuçlar aldı ki bu sene; hasret kaldı galibiyete. Hele geçen haftaki Hatayspor maçı... Hakikaten kara bir leke!
Liderin kaç puan geride kaldığı ile ilgilenilirken şimdiye kadar, artık gözler dipte. Şimdi düşme hattıyla arasında kaç puan olduğu konuşuluyor, akıllara kötü senaryolar geliyor.

Kasımpaşa maçı hem bu açıdan önemli, hem de Teknik Direktör Domenec Torrent ve Başkan Burak Elmas açısından önemli.
Eğer Galatasaray bugün de çıkamazsa içinde bulunduğu durumdan, ilk maçında Hatay''ta hezimetle tanışan Torrent''in durumu şimdiden tartışılmaya başlayacak, Başkan Burak Elmas da iyice zor durumda kalacak. Zaten Fatih Terim, demoklesin kılıcı gibi tepelerinde, aksi bur sonuç halinde neler olabileceğini bir düşünsenize...

Peki ne yapması gerekiyor Galatasaray''ın Kasımpaşa karşısında kazanması için? Ya da neleri yapmaması gerekiyor Torrent''in?
Torrent, İstanbul''da Galatasaray seyircisi önüne ilk kez çıkacak. Yine Fatih Terim''in gönderilmesiyle göreve geldiği için en küçük bir olumsuzlukta taraftar baskısını üzerinde hissedecek.

Sakın demeyin "Türkçe bilmiyor ki, nereden anlayacak taraftarın dediklerini" diye. O taraftar öyle bir anlatır ki demek istediğini... Şimdiye kadar olduğu gibi!

Galatasaray''da eksik çok. Hele de orta sahası. Ama orta saha önemli. Hatay''da yediyse 4 golü, hakem hatalarının yanı sıra orta sahasını boş bırakması, rakibin hızla hücuma çıkması, defansının da sallanması en büyük nedenleri. İlk maçında ders almıştır herhalde Torrent, yoksa çok kötü olur vaziyet.

Peki ne yapmalı, neleri yapmamalı Torrent; sıralayalım:

1-Tamam haklısın. Bu futbolcuları bir kaç gün öncesine kadar yolda görsen tanımazdın. Ama bunu sil kafandan. Konuş onlarla bol bol konuş. Motive et, dolmuşa getir. Sakın "Profesyonel adamlar" deyip, taktiği anlatıp, kenara çekilme.

2-Kalede Fatih oynayacak sanırım. Diğeri de oynasa fark etmez. Madem kalede sıkıntı var,  o zaman defanstakilere söyle: Kaleye fazla iş düşmesin, Boey, Nelsson, Marcao, Van Aanholt, dörtlüsü kafalarına göre ikide bir ileri çıkıp gitmesin. Hatay''da çıktılar, ne oldu gördün!

3-Orta sahayı kalabalık tut. Orta saha üstünlüğünü ele geçirmeye bak. Eksikler çok. Sakat olan var, Afrika''da bulunan da. Mecburen Aytaç''ı oynatacaksın. Tekniği iyi olmasa da fizik gücünü kullanmaya bak. Cicaldau ve Morutan''a güven ver. Geldiğinde Ghezzal''la kıyaslanan Morutan''ın adı şimdi Malatyaspor''a kiralık gidecek diye geçiyor. Çocukta özgüven yerle bir. Güvenini tekrar sağla, kendisini yıldız gibi hissettir.

4-Kerem şu anda takımın en önemli silahı. İyi kullan. Çok koşuyor, tekniği de var. Geçen hafta anladık, frikik te kullanıyormuş. Kaleyi gördüğü anda şut atmasını iste. Halil''in de öyle.

5-Ne yap et taraftarı arkana al. Kenarda sfenks gibi durma. Biraz hareket et! Biz severiz böyle hocaları. Tribünden yükselecek bir protestonun takımı ne kadar etkileyebileceğini çalıştığın ABD''de görmemişsindir ama burada işler böyle.

6-Hakemle tartışmaya girme. Futbolcularına da tembihle. Bizim hakemler bir enteresan bu sezon, ona göre...

Hakem demişken... Bir kaç gün önce yazmıştım, yine tekrarlıyayım.
Nereden çıktı bu Tugay Kaan Numanoğlu?
Hem de hakem hatalarının rekor kırdığı Hatayspor maçından sonra...  Ortalık toz dumanken, hakem hataları bu kadar öne çıkmışken, başka isim kalmadı mı da Tugay Kaan Numanoğlu?

Eyyy MHK...
Daha tecrübeli, hiç değilse maçtan önce tartışılmayacak, başarısı kanıtlanmış bir hakem verilemez miydi?
Hem de daha hakem hatalarının rekor kırdığı Hatayspor maçından hemen sonra...
Eğer bu maçta (kasıtlı yapar demiyorum) istemeden bir hata yaparsa, zaten bazı pozisyonlara kör olan VAR da es geçerse...

Ne olacak o zaman?
Siz Galatasaraylıları çıldırtmak mı istiyorsunuz?
Durun bakalım ne olacak bugün?

Sahadaki futbolcular bir yana... Gözler Burak Elmas, Torrent ve Tugay Kaan Numanoğlu''nda... Akşama konuşulacak çok şeyler çıkacak gibi geliyor bana.
 

Yazarın Diğer Yazıları