Hakan Fidan'dan da savaş iması geldi

Hakan Fidan'dan da savaş iması geldi
Devlet Bahçeli’nin ardından Hakan Fidan’dan da savaş iması geldi. Bakan Fidan Katar’da yaptığı basın toplantısında, “Ya daha büyük bir savaşa ya daha büyük bir barışa gideceğiz” açıklamasını yaptı.

İsrail-Filistin arasında süregelen savaş 18. gününde binlerce insan hayatını kaybederken İsrail Gazze’ye yönelik muhtemel kara harekâtında gün sayıyor.

Dünyanın gözünü kulağını diktiği Gazze’de her geçen dakika başka bir gelişme yaşanırken Türkiye’den hükümet yetkilileri savaşın seyrine yönelik adımlarına devam edip, bir yandan da askeri harekat imasında bulunmaya başladı.

ÖNCE BAHÇELİ

İlk olarak Cumhur İttifakı ortaklarından MHP lideri Devlet Bahçeli, Filistin meselesinin ecdadın bir mirası olduğunu belirterek önce İsrail’e bombardımanı durdurmak üzere 24 saat mühlet verip Gazze’yi koruma ve kollama misyonunun Türkiye’nin üstlenmesi gerektiğini belirtmişti.

ekran-goruntusu-2023-10-25-151648.png

ERDOĞAN VE FİDAN DA SAVAŞ İMASINDA BULUNDU

Bahçeli’nin çıkışı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’da bugün yaptığı grup toplantısında önce HAMAS’ın bir terör örgütü olmadığını açıklayıp sonrasında askeri harekat imasını şu şekilde açıkladı: “Biz ülke ve millet olarak hakikati haykırmaya, bunun için siyasi, diplomatik, gerekirse askeri tüm yolları devreye sokmaya devam edeceğiz”

ekran-goruntusu-2023-10-25-152155.png

“YA BÜYÜK BİR SAVAŞ YA BÜYÜK BİR BARIŞ”

Dışişleri bakanı Hakan Fidan Katar’da yaptığı bir dizi görüşmenin ardından Katar Emiri Şeyh temim bin Hamed Al Sani ile ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Gündemde olan Filistin-İsrail savaşına yönelik burada basın açıklaması yapan Fidan’dan da savaş iması geldi. Fidan İsrail’in muhtemel kara harekatına yönelik, “Gazze'ye yönelik bir kara harekatı bu vahşeti tam bir katliama çevirecektir” açıklamasını yapıp bu savaşa ateşle gitmenin tüm dünyayı daha kötü bir yere gideceğini şu sözlerle açıkladı: “'İçinde bulunduğumuz konjoktürde ya daha büyük bir savaşa ya daha büyük bir barışa gideceğiz.

Kimileri bu yangına körükle gidiyor. Mevcut durumu önleyemezsek tüm dünya daha kötü bir yere gidecek. İsrail senelerdir kınamalara kulak tıkayarak bildiğini okumaya devam ediyor. Filistin meselesi adil bir sonuca kavuşturulmadan bölgemizde kalıcı bir barış mümkün olmayacaktır'”

İlgili Haberler