Hamas’ın serbest bıraktığı İsrailli yaşadıklarını anlattı

Hamas’ın serbest bıraktığı İsrailli yaşadıklarını anlattı
Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırıda kaçırdığı İsrailli rehine nasıl kaçırıldığını ve rehin tutulurken neler yaşadığını anlattı

1698142243688-yocheved-lifschitz.jpg T24'ün haberine göre, Gazze'de iki haftadan uzun bir süre Hamas tarafından rehin olarak tutulan ve dün gece saatlerinde serbest bırakılan 85 yaşındaki Yocheved Lifschitz, "Gazze'de cehennemi yaşadığını" söyledi.

Lifschitz konuşmasının devamında, “Acı verici bir eylemdi. Bizi bir kapıya getirdiler. Motosikletin üzerinde yan yatıyordum. Sürüş nedeniyle morluklarım oluştu, zordu ama atalatacağız" diye ekledi.

Lifschitz ayrıca Gazze’ye götürülürken bir motosikletin üzerinde yan tutularak götürüldüğünü başı motosikletin bir tarafındayken ayaklarının diğer taraftan sarktığını ve sürüş nedeniyle vücudunda morluklar oluştuğunu söyledi.

Lifschitz'in kızı, annesinin tutulduğu örümcek ağına benzer tünellerden oluşan "devasa bir ağa" indirildiğini aktardı. Çoğunun ıslak ve her yerin nemli olan tünellerde, şiltelerin üzerinde uyuduklarını belirtti.

Kızı, annesi ve beraberindeki rehinelerin ıslak zeminde birkaç kilometre yürüdüklerini ve onları almak için bekleyen sağlık görevlileri olduğunu aktardı.

Lifschitz, "Oraya vardığımızda, insanlar bize Kuran'a inanan insanlar olduklarını ve bize zarar vermeyeceklerini ve tünellerde yaşadıkları koşulların aynısını yaşayacağımızı söylediler" dedi.

İlgili Haberler