İngilizlerin efsane golcüsü Lineker canlı yayına donla geldi. İddiaya girip kaybetmişti. Sözünü tuttu

İngilizlerin efsane golcüsü Lineker canlı yayına donla geldi. İddiaya girip kaybetmişti. Sözünü tuttu
Sosyal medyada ünlü eski futbolcu Gary Lineker’in stüdyoda soyunduğu görüntüler yeniden gündem oldu.

İngiltere''de bir futbol programda yorumculuk yapan eski milli futbolcu Gary Lineker, 2015 sezonunda sezon için söylediği "Leicester City şampiyon olursa iç çamaşırıyla televizyona çıkarım." sözünü tuttuğu video yeniden gündeme geldi.

2014-2015 sezonun başlarında Premier Lig''i Leicester City''nin şampiyon tamamlamasına ihtimal vermeyen efsane golcü Lineker, sunuculuk ve yorumculuk yaptığı bir futbol programına iç çamaşırıyla çıktı ve büyük yankı uyandırdı.

HERKES ŞAŞIRMIŞTI

İngiltere Milli Futbol Takımı''nın uzun yıllar formasını giymiş 55 yaşındaki Lineker, 2015-2016''da Leicester City şampiyon olursa bu sezonun ilk televizyon programına iç çamaşırıyla çıkacağını dile getirmişti.

2016 yılında yayımlanan programa sözünü tutarak çıkan Lineker, Leicester City logolu iç çamaşırı giydi.
Gary Lineker, futbol kariyerine, 8 sene oynadığı Leicester City''nin altyapısında başlamış, Everton, Barcelona, Tottenham ve Nagoya Grampus takımlarında da forma giymişti.

"LINEKER''i GÖREN VAR MI?"

Eski futbolcu Abdülkerim Durmaz''ın İngiltere ile deplasmanda oynadıkları maçta markaj yaptığı Lineker''i bir ara saha içinde kaybettiğini söylediği hikaye yeniden gündeme geldi. Durmaz, "İngiltere''de Wembley Stadı''nda 5-0 kaybettiğimiz bir maç var, buradaki 8-0''ın rövanşı. Ben buradaki 8-0''lık maçta oynamamıştım. Çünkü maçtan bir gün önce sakatlanmıştım, hayırlı bir sakatlık olmuş. Kadrodan çıkarıldım. Rövanşında 5 yedik, arkadaşlar güldü ama 3 gol farkettirdi. Fena bir defans oyuncusu değilmişim" diye konuşmuştu.

"5 GOLÜNÜ 3''ÜNÜ TUTTUĞUM LINEKER ATTI"
Durmaz, "O zaman Hateley ve Lineker diye iki santrforları vardı, çok ünlü dünyaca. Coşkun Özarı''ydı hocamız, genç diye Lineker''i bana vermişti. Lineker''in de ilk milli maçı, 17-18 yaşlarında. "Bu acemi, sen bununla baş edersin" dedi. Onun da İngiltere''deki ilk milli maçıydı. Hateley daha ünlüydü. Onunla da Raşit abi oynuyordu adam adama, şimdi Ümit Milli Takımı hocamız. 5-0 yenildik, 3''ünü benim tuttuğum Lineker attı. Kornerlerde adam adama oynadığımız için ben Lineker''in formasından yapışıyorum, başka hiç kimseye bakmıyorum. Amacım ona gol attırmamak, Raşit abi de Hateley ile adam adama oynuyor. Ön direk koşuları yapıyor İngilizler, biz o zaman alışık değiliz böyle şeylere. Lineker 18 içinde kayboldu, 20 oyuncu sağa sola koşuyor. Ben o arada Lineker''i kaybettim bulamadım. Markajdan kurtulmuş, kaybolmuş. Raşit abiye "Lineker''i gördün mü?" diye sormuştum. O da bana "Az önce bu tarafa gidiyordu" dedi. Sonra otele gidince Raşit abi bunu herkese anlattı. Sanki tek ben yenilmişim gibi herkes bu konuyu konuştu" dedi.

İlgili Haberler