İhan Cihaner'den Muharrem İnce'ye CHP yanıtı

İhan Cihaner'den Muharrem İnce'ye CHP yanıtı
Muharrem İnce’nin adını kullandığı İlhan Cihaner, sosyal medya hesabından açıklama yayımladı. Cihaner, "Adımın CHP’ye zarar vermek için kullanılmasını kabul etmiyorum” sözleriyle İnce'ye yanıt verdi.

Eski Cumhuriyet Savcısı ve CHP Milletvekili İlhan Cihaner, Twitter hesabı üzerinden açıklama yayımladı. CHP'nin aday listelerinin ardından başlayan tartışmalarda da adı geçen Cihaner, uğradığı haksızlıkları dile getirenlere teşekkür ederken hem mücadeleye CHP'de devam edeceğini hem de hesaplaşmanın yolunun mevcut iktidardan kurtulmaktan geçtiğini vurguladı.

"İDDİAM CHP İÇİNDE DEVAM EDECEK"

İlhan Cihaner konuya ilişkin Twitter hesabından açıklama yayınladı. Adının CHP'yi yıpratmak için kullanılmasına karşı çıkan Cihaner hem aday listelerine yönelik eleştirileri haklı bulduğunu hem de mücadeleye CHP'de devam edeceğini söyledi:

"Siyasal mücadelenin koltuk için değil toplum için yapılacağına inanıyorum. Benim istediklerim olmuyorsa CHP de olmasın diyecek bir anlayışım yok. Ne koltuk sahibi olmak için ilkelerimden vazgeçerim ne de mücadelede yenilince partime/yoldaşlarıma zarar veririm. Mücadelem ve iddiam CHP içinde devam edecek. Kumpas davaları sürecinde uğradığım haksızlıkları dile getirenlere şükranlarımı sunuyorum ancak bu kritik süreçte adımın CHP'ye zarar vermek için kullanılmasını kabul etmiyorum."

"HESAPLAŞMANIN YOLU İKTİDARDAN KURTULMAKTA"

"Listedeki bazı isimlere dönük haklı eleştirilerin parti karar vericileri tarafından dikkate alınması gerektiği kanaatindeyim. Hesaplaşmanın yolu da mevcut iktidardan kurtulmaktan geçmekte."

cihanerkeps.jpg

İNCE NE DEMİŞTİ?

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, dün paylaştığı mesajda, "Kumpas davaları sürerken, 16 Şubat 2010'da İlhan Cihaner Başsavcıyken tutuklandığında, Sadullah Ergin Adalet Bakanıydı. Bugün İlhan Cihaner listede yok ama Sadullah Ergin CHP milletvekili adayı. Vicdanınıza bırakıyorum.." yazmıştı.

İlgili Haberler