İkizköy'de zeytin ağaçlarını savunanlar böyle gözaltına alındılar. ''Hiçbir şey yapmadım doğayı savunuyorum''

İkizköy'de zeytin ağaçlarını savunanlar böyle gözaltına alındılar. ''Hiçbir şey yapmadım doğayı savunuyorum''
Muğla'nın Milas ilçesindeki İkizköy'de madencilik çalışmaları için tahsis edilen alanda zeytin ağaçları söküldü. Olayın ardından çevreci ve köylülerin tepkileri devam edince jandarma güçleri gözaltına aldı o anlar sosyal medyadan paylaştı. İşte o paylaşım...

Muğla Milas’ta termik santral tehdidi altında bulunan Akbelen Ormanı’nın yok edilmemesi için yaklaşık 3 senedir mücadele devam ediyor. 

Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji yeni bir çevre katliamına daha imza attı.

Yaklaşık 30 zeytin ağacı şirket tarafından yerinden söküldü. 

Zeytin ağaçlarını kökünden söken termik santral işçilerine engel olan çevreciler ve köylülere jandarma sert bir şekilde müdahale etti.

Çevrecilerin ve köylülerin iteklenmeleri ve tartaklanmaları gergin anlara sahne oldu. O anlar sosyal medyadan paylaşıldı.

Yaşanan olayın ardından çevreci ve köylülerin tepkileri devam edince jandarma güçleri gözaltına almak için araca bindirdi.

Alandan ayrılmak istemeyen ve basın açıklaması yapmaya çalışan köylüler ve çevrecilere müdahale eden jandarma 2 kişiyi gözaltına alarak İlçe Jandarma Karakolu''na götürdü.

"HİÇBİR ŞEY YAPMADIM DOĞAYI SAVUNUYORUM"

Zeytin ağaçlarını savunanların gözaltına alınma anları kaydedilirken "Hiçbir şey yapmadım doğayı savunuyorum" ifadeleri kullanıldı.

 

İlgili Haberler