İsme ya da şirkete özel mail adresi nasıl alınır

İsme ya da şirkete özel mail adresi nasıl alınır
Bir şirkette ya da kurumda profesyonel mail adresi kullanmak markayı temsil etmek açısından önem taşır. Müşteride ya da iletişime geçilen kişide 'işin ciddiye alındığı' gösterilir. Peki profesyonel mail adresi nasıl alınır?

Resmi bir E-posta hesabı oluşturmak kişisel anlamda önemli bir adım olarak yorumlanır. E-posta, potansiyel müşteriler için ilk temas noktası olduğundan, yalnızca iş iletişimleri için kullanılan kurumsal bir e-posta adresi oluşturma noktasında işe yarar.

ShiftDelete.net''te yer alan habere göre; İsme özel mail adresi ya da şirkete özel mail adresi, bir alan adı uzantısı aracılığıyla şirketin ismini veya kişinin ismini içeren bir profesyonel bir e-posta hesabıdır.

Örnek:

isim.soyad@sirketadi.com

isim@soyad.com

NEDEN PROFESYONEL BİR E-POSTA ADRESİ KULLANILMALI?

A. Profesyonel bir imaj yaratmak

Profesyonel e-posta adresi oluşturmak, çevrimiçi ortamlarda güvenilir görünmenin en iyi yollarından biri olarak yorumlanır. E-posta adresi, müşterilerin iletişime geçmek istediğinde ilk düşündükleri iletişim aracı olduğundan, marka kimliğinin önemli bir parçasını oluşturur.

B. Tutarlı bir marka kimliğini korumak

Markaya uygun profesyonel bir e-posta adresi, satışları ve müşteri memnuniyetini artırır. Şirket için kurumsal e-posta kullanılıyorsa, şirket büyüdükçe, çalışanlara isim.soyad@sirketadi.com gibi alan adınızla ilişkili kendi profesyonel e-posta adresleri verilebilir. Bu, müşterilerin markayı tanımasına ve hatırlamasına yardımcı olur.

C. Spam filtrelerinden kaçınma

E-posta servis sağlayıcıları, spam e-posta’ları ayırt etmek için kullanılır. Herkes ücretsiz bir e-posta hesabı oluşturabileceğinden, ücretsiz e-posta sağlayıcılarından gelen e-posta’ların spam olarak işaretlenmesi olasılığı daha yüksektir. Ancak alan adınıza bağlı profesyonel e-posta adresi kullanmak bir güvenilirlik işaretidir ve spam filtrelerinin sizi önemsiz olarak işaretleme olasılığını azaltmaktadır.

D. E-postaları departmanlara veya amaca göre düzenleme

Bir alan adıyla, e-posta’ları doğru departmanlara yönlendirmek için belirli e-posta adresleri ayarlanabilir. Satis@sirketadi.com veya destek@sirketadi.com gibi profesyonel mail adresleri yalnızca çalışanlar için e-posta iş akışları düzenlemekle kalmaz. Müşterilerin işletmeyle iletişime geçtiklerinde tutarlı, güvenilir bir e-posta adresinden yanıt almalarını da sağlar.

İSME YA DA ŞİRKETE ÖZEL MAİL ADRESİ NASIL ALINIR?

İsminize ya da şirkete özel mail adresi almak için öncelikle bir e-posta servis sağlayıcısı seçmek gerekir.

Uzman Posta’yı kullanmaya başlamak için bir Uzman Posta hesabı oluşturmak gerekiyor. Hesap oluşturulduktan sonra ihtiyaçların en uygun kurumsal e-posta paketini seçmek gerekir.

GÜVENLİK

Tüm e-posta’lar gelişmiş güvenlik özellikleri ile korunur. Çoklu doğrulama, akıllı tespit yöntemleri, global veri tabanı ve çok dilli kullanım vb. özellikleriyle istenmeye e-posta’lara ve virüslere karşı üst seviye bir savunma sağlanabilir.

İlgili Haberler