Ispartalı teyze CHP’li vekile böyle dert yandı: Biz mağarada yaşar gibi yaşadık

Ispartalı teyze CHP’li vekile böyle dert yandı: Biz mağarada yaşar gibi yaşadık
Isparta’da 3 Şubat'ta başlayan 3 günden fazladır etkili olan yoğun kar yağışı, birçok mahallede elektrik kesintilerine neden oldu. Hayatı durma noktasına geldiği bölgede vatandaşlar, “Cenazemiz olsa kaldıramayacağız. Yetkili birini görmedik mahallemizde. 5 gündür yok bizim elektriğimiz. Biz mağarada yaşar gibi yaşadık.” diyerek isyan ettiler.

Ispartalı teyze CHP’li vekil Ahmet Akın’a böyle dert yandı: Biz mağarada yaşar gibi yaşadık

Isparta''da yoğun kar yağışının ardından yaklaşık 72 saatten fazla süren elektrik kesintisi, hayatı durma noktasına getirdi. Bölgede yaşayan vatandaşlar hayatı durma noktasına getiren kesinti karşısında isyan ettiler.

Bölgede yaşayan vatandaşlar CHP heyetine yaşadıklarını şu sözlerle anlattılar:

“3 gündür elektriğimiz yok. Küçük çocuklarımız var. Evimiz doğal gazlıydı. Bir görseniz bir oyuncak gibi soba kurduk. Bir bakın isterseniz.”

“Cenazemiz olsa kaldıramayacağı. Yetkili biri gelmiyor ki. Yetkili birini görmedik mahallemizde. 5 gündür yok bizim elektriğimiz. Biz mağarada yaşar gibi yaşadık. Yine sabır ettik yine sabır etmekteyiz”

“Bütün sitede 75 saattir elektrik yok. Isınma gibi bir durum yok. Ocakların üzerinde su kaynaktık. İnsanlar su şişelerini suyu doldurup vücutlarını ısıtmaya çalıştılar. Ne bir şarj cihazı desteği verildi. Ne bir barınma desteği verildi. Ben Isparta’nın şanslı olan insanlarındanım şu ileride aile oturuyor. Çocuğumla birlikte dün akşam oraya geçtik. Fakat dün akşam orada da kesilince bu sefer Isparta’nın diğer ucuna öbür kardeşime geçtim. Ancak tanıdığı yakını olmayan memur olan insanlar var burada. Bir süre sonra artık yardım istemek için şarjları da bitti. Görünenler ortada zaten.”

Bölgedeki son durumu aktaran CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ise sosyal medya paylaşımında elektrik dağıtım şirketleri ve iktidara çok sert tepki gösterdi.

Akın, “Isparta ''da vatandaşlarımız evlerinde su kaynatarak sıcak su ve buhar ile ısınmaya çalışıyor, hiç bir yardım ve destek yok. Dağıtım şirketleri gerekli yatırım yapmazken vatandaşımız kaderiyle baş başa bırakılmış durumda. Isparta elektrik kesintisi ile günlerdir kara kışta feryat ediyor. Hiç bir enerji alt yapı yatırımı yok, denetleyen yok, vatandaşımızın sesini duyan yok. Söz konusu zam olduğunda mangalda kül bırakmayan iktidar, vatandaşı çoluk çocuk adeta kaderine terketmiş durumda.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler