Herkes onu istiyor ama Jorge Jesus'u alan Fenerbahçe yanar. Futbolun sırlarını bilen adam Gürel Yurttaş yazdı

Herkes onu istiyor ama Jorge Jesus'u alan Fenerbahçe yanar. Futbolun sırlarını bilen adam Gürel Yurttaş yazdı
Jorge Jesus adı çıktığından bu yana bir rüzgar esiyor Türk basınında. Neredeyse herkes aynı görüşleri savunuyor...

Diyorlar ki;

- Çok başarılı olur!

- Futbolcuları uçurur!

- Mazisi kupalarla dolu!

- Fenerbahçe turnayı gözünden vurur!

İnanamıyorum. Sanki Guardiola''dan, Jurgen Kloop''tan bahsediyorlar! Madem adam uçanı kaçanı vuruyor, müthiş bir teknik direktör de niye boşta geziyor? Son çalıştığı Benfica''dan neden gönderildi?

Ben Jesus''un başarılı olacağına inanmıyorum. Bir de istedikleri yapılıp, kendisi ve ekibiyle birlikte transferler için de milyonlarca eurolar harcanırsa Fenerbahçe yanar!

Neden mi? Madde madde anlatayım en iyisi:

- Adam 68 yaşında. Ununu elemiş, eleğini asmış! Neymiş efendim; Fenerbahçe''nin projelerini, gelecekle ilgili planlarını duymuş da çok heyecanlanmış! Ne heyecanı yahu; adam yapacağını yapmış. Heyecanı almayı planladığı paradandır!

- Anlatıla anlatıla bitirilemeyen bu adam ülkesi Portekiz''in dışında Avrupa''nın hangi ülkelerinde çalışmış? Baktınız mı hiç? Girseniz internete görürsünüz hemen! Hiç. Evet, bu kadar uçan kaçan hocayı ne İngiltere''den istemişler, ne İtalya''dan, ne Almanya''dan, ne Fransa''dan! Portekiz''in dışında yine Portekizce konuşulan

- Brezilya''da çalışmış bir sezon. Bir de çok kısa süre Suudi Arabistan''da.

- Kupa derseniz... Son kupasını 2019''da Brezilya''da Flamengo''nun başında almış. Portekiz''deki son şampiyonluğu taa 2015''te Benfica ile. Zaten Portekiz Ligi''ne bir bakın, ya Benfica şampiyon oluyor, ya Porto, arada bir de Sporting. Benfica şu anda bile Porto ile şampiyonluk yarışında.

- Flamengo''daki şampiyonluktan sonraki sezonda yani 2020''de ne kadar kalmış takımın başında? Sadece 8 hafta. Neden acaba?

- Sonra yine Benfica''da 2 sezon ve hayal kırıklığı.

Bir diğer konu daha var.

Adam tam bir huysuz ihtiyar! Futbolcularla anlaşamıyor. Çoğu zaman fiziksel olaylar bile yaşanıyor. Örnek mi? Benfica''da, Sporting''de çok örnekleri var bunun.

Son Benfica hocalığında bile yaşandı; hatta futbol takımı olduğu gibi hocaya karşı cephe alıp, protesto etti de ondan ayrıldı.

Onun için... Nedir bu Jesus hayranlığı anlayamıyorum. İsmail Kartal''dan daha başarılı olacağına asla inanmıyorum.

"Ama kupaları var" diyorsanız eğer; bir araştırmanızı tavsiye ediyorum. Nerede kazanmış, nasıl ve hangi şartlarda kazanmış? Avrupa kupalarında neden başarılı olamamış.

Eğer kupa kazanmak kriterse... Mircea Lucescu''yu alın getirin bari. Bakın bakalım hangisinin daha çok kupası var?

İlgili Haberler