Omuz Omuza Bağış Kampanyası canlı yayını başladı. İşte yapılan ilk bağış

Omuz Omuza Bağış Kampanyası canlı yayını başladı. İşte yapılan ilk bağış
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı önderliğinde düzenlenen 'Omuz Omuza Bağış Kampanyası' başladı.

Türkiye''yi derinden etkileyen deprem felaketi sonrası, futbol camiası ortak yayında bir araya geliyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı önderliğinde ortak canlı yayın ile bağış kampanyası düzenleniyor.

Spor kanallarından canlı yayınlanan bağış kampanyası başladı.

İnternet sitesinin yayına girmesiyle, ilk bağışlar da taraftarlar tarafından yapıldı.

Yayına telefonla bağlanan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yardım gecesiyle ilgili şu açıklamalarda bulundu;

"Liglerimizin yayıncı kuruluşu olarak BeIN Sports ile yaptığımız görüşmede ligin önümüzdeki iki haftasındaki tüm maçları şifresiz yayınlanma kararı alındı. Zor günlerden geçiyoruz. Böyle günlerde acımızı hafifletecek tek yol ortak duygumuzu bir araya getirecek birlik ve beraberliktir. İlk günden itibaren aziz milletimizin bu birlikteliği gösterdiğini gördük. Peş peşe yaşanan depremler sonrası yaraları sarmak için kulüplerin bir arada mücadele etmesi mutluluk verici. İnşallah bu gece de aynı birlik ve beraberliği taçlandıracak bir gece olacak. Spor zor zamanlarda insanlara moral veren bir güç. bu dönemde buna şahitlik ediyoruz. Arması, rengi farklı da olsa kulüplerin tarihe geçen bir dayanışma örneği sergilediğini görüyoruz."

Fransa devi PSG''nin yıldızı Mbappe, yayına bağlandı.

İşte Mbappe''nin açıklamaları;

"Çocukların hayalleri benim için çok önemlidir. Elimde olan tüm imkanları onlara yardımcı olabilmek için kullanacağım. Türkiye için her şey çok daha iyi olacak. Ben Fransızca konuşmayı tercih ettim. Bu yaşananlar büyük bir trajedi. Hayal gücümüzün yetmeyeceği kadar büyük bir olaydı. Türkiye''nin neler çektiğini tahmin edemiyorum. Bu projenin bir parçası olduğum için gurur duyuyorum."

Flo Ayakkabı’dan Mehmet Ziylan 5 Milyon TL bağışladı

Alagöz Holding''in sahibi Cantürk Alagöz Iğdır Spor Kulübü adına 5 Milyon TL bağış yaptı.

Göksel Gümüşdağ, Başakşehir Futbol Kulübü adına 2 Milyon TL''lik daha yardımda bulunduğunu açıkladı.

Muşspor Başkanı Nevzat Kaya 2 Milyon TL bağışladı

Fikret Öztürk, Bodrumspor futbolcuları adına 1 Milyon TL bağışladı.

Mehmet Evyap 5 Milyon TL bağışladı.

Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, 5 milyon TL bağışta bulundu.

Westerlo''nun 2. Başkanı Hasan Çetinkaya, kulüp olarak 7 milyon TL bağışladıklarını açıkladı. Acun Ilıcalı: "Başkanın ne kadar bonkör olduğunu biliyorum, onun adına 10 milyon TL''ye yuvarlıyorum."

Acun Ilıcalı, Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak''ın 10 milyon liralık bağışını önce 15 milyon ardından da 20 milyon liraya yuvarladı.

1907 Fenerbahçe Derneği, ‘Omuz Omuza’ kampanyasına 5 milyon TL bağışladı. Acun Ilıcalı, bu bağışı 10 milyon TL’ye yuvarladı.

STEFAN KUNTZ''DAN AÇIKLAMALAR

"Gerçekten inanılmaz bir organizasyon. Elimizden gelen desteği sağlamak istiyoruz. Hep bahsediyorum, Türkiye benim ikinci evim gibi, bunu bu sefer Almanya''daki Türklerden de gördüm. Birçoğu öyle hissediyor."

"Kasiyerlik olayı, farkındalık yaratacak bir olaydı. Oranın sahibi Türk. 50 bin Euro''dan fazla yardım toplamış olduk. Almanya tarafında da omuz omuzayız."

JESUS: NE YAPACAĞIMIZI DÜŞÜNMELİYİZ
"Türk insanının duygularını paylaşıyorum. Asrın felaketinde büyük Türk milletinin ayağı kalktığını gördüm. Bu kadar birlik içinde olduğunu görmek çok güzel.

Ancak maalesef çok insan kaybetti. Şimdi geleceği ve ne yapacağımızı düşünmeliyiz."

PIRLO: TÜRK MİLLETİ NE KADAR GÜÇLÜ OLDUĞUNU GÖSTERDİ
''''Maalesef korkunç bir trajedi yaşandı. Sadece Türkiye için değil, tüm dünya için bir trajedi yaşandı. Elimizden geldiği kadar yardımda bulunmaya çalıştık. Türk milleti, ne kadar güçlü olduğunu gösterdi. Kalbimiz her zaman Türk milletinin yanında olacak.''''

MONTELLA: TÜRK HALKININ ACISINI HİSSEDİYORUM
''''Futbolun böyle durumlarda ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Tüm Türk halkının acısını hissediyorum. Yardımlar yapıldı ama bu gibi trajedilerde yardımların hızlı bir şekilde ulaşması çok önemli. Türkiye, gerçekten eli açık bir ülke. Bu çok güzel bir olay.''''

İlgili Haberler