İyi ki bizleri uyaran okurlarımız var!..

İyi ki bizleri uyaran okurlarımız var!..

Sevgili okurum Gılman Kâhyaoğlu, “Yine yazmasam olmazdı.” başlıklı makalemle ilgili beğeni ve sitemini harmanlayarak düşüncelerini paylaşmış benimle.

*

Her zaman olduğu gibi kibar ve naif bir şekilde ilk notunu düşmüş:

“Yüreğinize sağlık... her şeyin ters gittiği, Türkiye’nin ‘o-bu’ ittifak partilerince hızla kara günlere itildiği şu günlerde ‘SULTANLARIMIZ’ -tabii ki- bize öncelikle moral oldu.” demiş ve devamında:

“Onları anmakta gururumuz olduklarını belirtmekte çok haklısınız, ama…” deyince, bu sefer de iyi de ‘Ama’ demenin alemi ne?’ diyorum içimden.

*

Alemi şu?

‘Unuttuğun…

Atladığın…

Düşünemediğin ve ‘Hakkını teslim etmen gereken bir şeyler var’ demektir ki bu durumda da -haklı olarak- ‘Batırılacak iğneye hazır ol’ hatırlatmasını yapıyor.

*

Gerçekten de öyle oldu.

“Bugün köşenize BAŞARI VE BAŞARILILARI konuk ettiniz de diğer başarılılar neden yok???” diye sorunca ben de:

“Hadi cevabını ver bakalım!..” diyorum kendime.

*

Haklı mı?

Elbette haklı!..

*

“Türkiye, çok kötü bir 2023’ü bitirirken, sporda altın yılını yaşayan daha başka başka hemcinslerimin başarılarını aktarayım size.” demiş ve -asla alınganlık göstermediğim- sitemiyle harmanlayıp, bir güzel toparladığı düşüncelerini paylaşmış benimle.

*

  • “16 saat yüzerek Kuzey Kanalı’nı geçen ilk Türk kadın Aysu Türkoğlu’nu “Nasıl unutursunuz” diyerek ilk hatırlatmasını yapıyor.
  • “Beş kez dünya şampiyonu olan Naz Arıcı unutulmalı mıydı?” diyor.
  • “Atlantik Okyanusu'nu 24 günde, 2 bin 384 mil yol yaparak, yelkenliyle geçen ilk Türk kadını olan Başak Mireli idi, bilesin diyor.
  • “20 Yaş Altı Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 1500 metre yarışında altın madalya kazanan Millî atlet Dilek Koçak” atlanmalı mıydı, diye soruyor.
  • “Bahamalar’da düzenlenen Dünya Serbest Dalış Kupası’nda, serbest dalış tarihinde hem kadın hem erkeklerde sabit ağırlık ile ilk 100 metreye inen Şahika Ercümen” az bir şey mi başarmıştı sanki ne dersin, diyor?
  • “Azerbaycan'da düzenlenen 2023 ‘Dünya Tekvando Şampiyonası’nı üçer altın ve bronz olmak üzere 7 madalyayla tamamlayan millîler, ilk defa takım halinde Dünya Şampiyonluğu elde ettiler.” derken, üçer Altın madalyayı Nafia Kuş, Merve Dinçel; Bronz madalyayı ise Hatice Kübra almıştır.” diyor ve briçle devam ediyor.
  • “Bildiğim en son birincilik Türkiye Briç Federasyonu bayan briççilerin Avrupa Şampiyonu olduğunu” benimle paylaşmış ve -içinde benim de bulunduğum- takip ettiği köşe yazarlarına, “En az birkaçınızın bunları köşelerinize taşımanızı bekledim açıkçası...” derken, kendince haklı bir serzenişte bulunuyor.

*

Düşününce, Sevgili Kâhyaoğlu sitemlerinde çok haklı çok. O nedenle de kendisinden özür diliyor, bireysel ve takım halindeki başarılı sporcularımızın hepsini tebrik ediyor, alınlarından öpüyorum.

*

İyi ki bizleri uyaran okurlarımız var.

Yazarın Diğer Yazıları