İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den 15 Temmuz paylaşımı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den 15 Temmuz paylaşımı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 15 Temmuz Darbe girişiminin 6. Yılı sebebiyle bir mesaj paylaştı.

Bugün, 15 Temmuz Direnişinin üzerinden 6 yıl geçti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 15 Temmuz Darbe girişiminin 6. Yılı sebebiyle sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Akşener paylaşımında şöyle dedi:

Bağımsızlığına, egemenliğine ve demokrasisine her daim sahip çıkan aziz Türk Milleti''nin,

Devletini sokaktan topladığı #15Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde;

Kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum.

AHMET ÇELİK DE PAYLAŞIMDA BULUNDU

Öte yandan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik’te bir paylaşımda bulundu.

Çelik, “Milli birliğimiz, bütünlüğümüz ve demokrasimiz için geçmişten günümüze mücadele eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyorum.” İfadelerini kullandı.

15 TEMMUZ DESTANI

Hain darbe girişiminin halk ve devletin sırt sırta vererek engellediği 15 Temmuz 2016 tarihi, Türkiye için önemli bir yer tutmaktadır. Bu olay akabinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü ilan edilmişti. 15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 6 yıl geçti. Türkiye’nin dört bir yanında meydanlara çıkan vatandaşların da direnişiyle saatler içinde bastırılan girişim ile demokrasi tarihimizdeki bir kesintinin daha önüne geçildi.

Darbe girişiminde, yaklaşık 9 bin askeri personel, 35 uçak, 37 helikopter, 74''ü tank 246 zırhlı araç ve 4 bine yakın hafif silah kullanıldığı kayıtlara geçti. Türkiye''nin, o karanlık gecede aydınlığa çıkması için mücadele eden sivil, polis ve askerlerden 150''si Ankara''da, 99''u İstanbul''da, 2''si Muğla''da şehit oldu.

TÜRKİYE AŞKINA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Türkiye genelinde ve yurt dışında düzenlenecek etkinliklerin teması “Türkiye Aşkına” olarak belirlendi.

İlgili Haberler