İYİ Parti İl Başkanları, iş birliğini Yeniçağ’a değerlendirdi

İYİ Parti İl Başkanları, iş birliğini Yeniçağ’a değerlendirdi
CHP ile İş birliğinde anlaşarak yerel seçimlere gitme kararı alan İYİ Parti’de, Denizli ve Manisa İl Başkanları illerdeki son durumu ve iş birliğini Yeniçağ’a değerlendirdi.

Büşra Kamış-Serkan Talan-Erdem Avşar / İstanbul

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortak basın açıklamasının ardından iki parti arasındaki iş birliği netlik kazandı.

Yapılacak olan iş birliğinde bazı iller ön plana çıkarken, İYİ Parti İl Başkanları yerel seçim hazırlıklarındaki son durumu ve CHP ile yapılan iş birliğini Yeniçağ’a yorumladı.

“DENİZLİ’DE 15 YILDIR YAPILAN TAHRİBATI GİDERECEĞİZ”

İki partinin iş birliğini değerlendiren İYİ Parti Denizli İl Başkanı Hasan Akgün, “Yaklaşık bir aydır yoğun bir şekilde her iki partinin Genel Başkanları ve genel merkez yöneticilerinin özverili çalışmaları sonucunda partilerimiz Türkiye nüfusunun yüzde 70’ini kapsayan büyükşehirlerin bir kısmında CHP’nin aday gösterip, İYİ Parti’nin destek vermesi, bir kısmında ise İYİ Parti’nin aday gösterip CHP’nin destek vermesi şeklinde mutabakata varmışlardır” ifadelerini kullandı.

Güç birliğinin başarıya ulaşmasının temel koşulu olduğunu savunan Akgün, “Sayın Meral Akşener ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde oluşturulan bu milletle güç birliğinin başarıya ulaşmasının temel koşulu, her iki parti yöneticilerinin ve tüm Denizlili seçmenlerin bu güç birliğine destek vermesidir. Türkiye’nin ve Denizli’nin ekonomik sorunlarının çözülmesi, kaybolan hukuk ve adaletin yeniden tesis edilmesi, Türk milliyetçiliği ve Atatürkçülüğün toplumda arzu edilen seviyeye getirilmesi ve liyakatin tekrar devlet yönetimine dâhil edilmesi gibi temel sorunların çözülmesi ancak bu güç birliğiyle mümkün olacaktır. Denizli’de 15 yıldır yapılan tahribat, önümüzdeki 5 yılı birlikte yöneterek giderilecektir. Unutulmamalıdır ki, Belediyelerle gelenler, belediyelerle gidecektir” şeklinde konuştu.

İlkeli ve dürüst belediyeciliğin hâkim olabilmesi için değişimin gerektiğini belirten Hasan Akgün, “Sen de mi ben de mi? demeden bizde dediğimiz zaman bu değişim seçim sonuçlarında kendini gösterecektir ve başarı kaçınılmaz olacaktır” dedi.

MANİSA’DA O İSİMLER ÖN PLANDA

CHP-İYİ Parti iş birliği hakkında gazetemize önemli açıklamalarda bulunan bir diğer isim de Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz oldu.

“Hem CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun hem de Genel Başkanımızın takdiri bu yönde. Bize de çalışmak düşüyor” diyen Eryılmaz, “Biz uzun süredir CHP İl Başkanı ile de görüşüyorduk. Burada önemli olan, Genel Başkanımızın da dediği gibi, hangi partiden seçilirse seçilsin eğer İYİ Parti'den seçilecek bir belediye başkanı, belediye başkanı seçildikten sonra İYİ Parti rozetini çıkaracak ve oradaki tüm seçmeni kucaklayacak şekilde belediye başkanlığı yapacak” değerlendirmesinde bulundu.

AKP-MHP arasında yapılan ittifakı hatırlatarak sözlerine devam eden Hasan Eryılmaz, “CHP ile biz de ilçeler üzerinde bir anlaşma yapacağız. Bazı ilçelerde biz aday çıkarmayacağız, bazı ilçelerde ise onlar aday çıkarmayacağını düşünüyorum. Bu da ilçelerdeki adaylık konusunda karşı karşıya gelmeyeceğimiz için büyükşehirlerde de ortak çalışma yapabileceğiz” dedi.

“AK PARTİ ADAY ADAYI BİLE BİZE GELMEK İSTİYOR”

Eryılmaz sözlerine şöyle devam etti:

“Genel merkezimizin yaptığı çalışma, il başkanlığının verdiği raporlarla herkesin kucaklayacağı bir aday üzerinde gidiyoruz. İsmi geçen adaylar var bizde. Bunlarla ilgili resmi bir müracaat olmasa da bir şekilde bize ulaşan adaylar var.

Hatta şu an bir tanesi AKP'nin aday adayı. AK Parti orada aday çıkarmayacağı için partimize bir ilgisi var. Selçuk Özdağ. Bir Orkun Işıktaş, Hasan Geriter, Ali Suat Ertosun, Cihan Canuyar ismi var ama her an her şey olabilir. Genel merkezimizde bu konu üzerinde çalışmalarına devam ediyor.”

Manisa’nın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in özellikle üzerinde durduğu illerden biri olduğunu hatırlatan Başkan Eryılmaz, “Genel Başkanı'mız takdir ettiyse elimizden geleni yaparız” dedi. Eryılmaz, iki parti arasındaki iş birliğinin seçimleri olumlu yönde etkileyeceğini belirterek sözlerine son verdi.

İlgili Haberler