İYİ Partili vekil Hüseyin Örs katı atık rezaletini TBMM'ye taşıdı. Martılar yalan söylemez

İYİ Partili vekil Hüseyin Örs katı atık rezaletini TBMM'ye taşıdı. Martılar yalan söylemez
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs Trabzon’un Araklı ilçesine bağlı Taşönü mahallesinde çöp atık tesislerinin olduğu alanda incelemelerde bulundu.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Trabzon’un Araklı ilçesinde Taşönü Mahallesi’nde bulunan katı atık bertaraf ve çöp depolama tesisinin “çevre sorunlarına yol açtığını” kaydederek, “Bölge sakinleri bu martıların tesisteki çöp artıklarını alıp bahçelere, evlere, evlerin balkonlarına kadar taşıdıklarını söylediler” dedi. Örs, burada uçan martıların ÇED raporunu yalanladığını söyledi.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Trabzon’un Araklı İlçesi Taşönü mahallesinde hizmete başlayan Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili Araklı''ya giderek yerinde incelemede bulundu. 

Konuşmasında tesisin kötü koku yaydığını ve vatandaşların artık nefes alamayacak hale geldiklerini belirten Örs konuyu tekrar meclise taşıyacağını söyledi.

Trabzon’un Araklı ilçesinde Taşönü Mahallesi’nde bulunan katı atık bertaraf ve çöp depolama tesisinin “çevre sorunlarına” yol açtığı iddia edildi.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, “Depolanan çöp nedeniyle bölgeye gelen martılar var. Bölge sakinleri bu martıların tesisteki çöp artıklarını alıp bahçelere, evlere, evlerin balkonlarına kadar taşıdıklarını söylediler” diye konuştu.

Örs, tesisin Trabzon ve Rize’nin çöplerini bertaraf etmek için kurulduğunu ve 2016 yılında Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin bu tesis için yer tahsisi yaptığını hazırlatarak, Trabzon Mimarlar Odası’nın bu tesisin sakıncalarıyla ilgili uyarıda bulunduğunu ve Trabzon Şehir Plancıları Odası’nın tesise ilişkin imar planının iptaliyle ilgili dava açtığını anımsattı.

Örs, yetkililerin tesisin “modern bir tesis olacağı ve çevre sorunları yaratmayacağı” sözü verdiğini aktararak, tesise ilişkin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu alınırken “Ali Cengiz oyunları” yapıldığını savundu. Örs, konuyu şöyle açıkladı:

“Buraya ÇED raporu alınırken ali cengiz oyunları yapıldı. Böyle bir tesisin kurulabilmesi için bunun etrafında 250 metre mesafede yerleşim yerinin olmaması gerekir. Ancak, tesisin etrafında evler ve yerleşim yerleri mevcut. Bu ÇED raporlarında ‘mouse’ ile oynanarak ‘photoshop’ ile beraber bu yerleşim yerlerinin gösterilmediği iddiası var ki, bu çok ciddi bir iddiadır. Yani, ÇED raporu alırken bile üzerinde oynanmış. Ayrıca, bu bölgede turizme açılabilecek tarihi mağaralar var. Yani burası bir turizm bölgesi de olabilir. Bunların yanında bölgenin heyelanlı bir bölge olduğuna dair de ortaya çıkan belgeler var.

“BURADA UÇAN MARTILAR ONLARI YALANLIYOR”

Tüm bunlara, bu itirazlarımıza rağmen biz bunları TBMM’de gündeme getirdiğimiz zaman Ak Parti’ye mensup arkadaşlarımız bizi popülizm yapmakla suçlamışlardı. Ve bizim iddialarımızın gerçek dışı olduğunu söylemişlerdi. Onlar ne söylerse söylesin. Vahşi depolama yapılan alanın üstünde uçan martılar onları yalanlıyor. Tesisten yayılan koku onları yalanlıyor. Her şeyi düzeltebilirsiniz. Çamurun üzerine beton dökebilirsiniz, suni çim ekebilirsiniz ama bu kokuyu nasıl gidereceksiniz? Buraya parfüm sıkarak buradaki kokuyu gideremezsiniz.

Buradan iktidar partisi mensuplarına sesleniyoruz. Yazıktır. Burada milli bir servet var. İYİ Parti olarak biz hiçbir zaman yatırıma karşı değiliz. Yatırımın doğru şekilde ve doğru yere yapılmasını istiyoruz. Kamu kaynaklarının doğru şekilde kullanılmasını, yer tespitlerinin doğru şekilde yapılmasını istiyoruz. Bizim tavrımız budur. Biz projeye değil, ranta karşıyız. Bizim derdimiz budur.

TRABZON İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN ÖRS, ARAKLI TAŞÖNÜ''NDE YAPILAN KATI ATIK BERTARAF TESİSİ İLE İLGİLİ SORUNLARI TBBM’YE TAŞIDI.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, TBMM''de yaptığı konuşmada “Biz Taşönü’nde bu tesis olmaz heyet raporu yanlış dediğimizde Araklı’ya dünyanın en modern katı atık tesisini kuracağız diyerek bizi suçlayanlara sesleniyorum. Gidin görün! Mahalle sakinleri çöp kokusundan kapı ve pencerelerini açamıyor. Martılar çöpleri alıp çevre evlerin bahçelerine, balkonlarına, tarlalarına taşıyor. Taşönü yaşanmaz oldu. Vatandaş isyan ediyor. Gelin ama gaz maskelerinizi takarak gelin. Taşönü’ne gidelim vatandaşı dinleyelim. Burası tesis mi çöplük mü hep beraber karar verelim." dedi

 

İlgili Haberler