Kartal'da çöken binayla ilgili yeni gelişme

Kartal'da çöken binayla ilgili yeni gelişme
Kartal'da çöken ve 21 kişiye mezar olan binayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 2 kişi tutuklanırken, iki kişi ise serbest bırakıldı.

İstanbul Kartal'da 21 kişinin yaşamını yitirdiği, 14 kişinin de yaralandığı Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesine ilişkin soruşturmada gözaltına alınan 4 kişiden 2'si tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Kartal ilçesi Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak'ta bulunan Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesine ilişkin başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında binanın projesini oluşturan Suzan Çayır, inşaatın teknik uygulama sorumlusu Uğur Mısırlıoğlu, inşaatın sağlık kurallarına uygun olup olmadığını denetleyen inşaat teknikeri Arzu Keleş Boran ile proje ve inşaat mühendisi Osman Mısırlıoğlu gözaltına alındı.

Gözaltındaki 4 kişiden Suzan Çayır ile Uğur Mısırlıoğlu tutuklandı, Osman Mısırlıoğlu ve Arzu Keleş Boran adli kontrol tedbirleri kapsamında serbest bırakıldı.

21 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

İstanbul Kartal’da 6 Şubat Çarşamba günü Yeşilyurt Apartmanı çökmüş, binadaki 35 kişiden 21’i hayatını kaybetmişti. 14 kişi ise enkazdan yaralı çıkarılmıştı.

Binanın çökme sebebi olarak bodrum kattaki eski marangoz atölyesinin kolonlarının kesilmesi ve inşaat yapımında deniz kumu kullanılması gösteriliyor.

İlgili Haberler