Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir katliam yapılan Türk köylerinde yaşananları böyle aktarmıştı. Ermeni katillerin gerçek yüzünü anlattı

Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir katliam yapılan Türk köylerinde yaşananları böyle aktarmıştı. Ermeni katillerin gerçek yüzünü anlattı
ABD Başkanı Biden’in Ermeni tehcirine ilişkin "soykırım" ifadelerini kullanmasına tepkiler devam ediyor. Akıllara ise Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir’in babasının anılarından Ermenilerin Türklere uyguladığı zulmü anlattığı canlı yayın geldi. Timsal Karabekir, o konuşmasında "Size layık olamadık diye ecdadımızdan. Ermeniler'den değil." ifadelerini kullanmıştı.

ABD Başkanı Joe Biden’in 1915 olaylarına ilişkin “Soykırım” ifadelerini kullanmasının yankıları süremeye devam ediyor.

Skandal sözlerinin ardından ise Osmanlı’nın son Paşalarından ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir’in açıklamaları akıllara geldi.

Kazım Karabekir''in kızı Timsal Karabekir, 2009 yılında katıldığı Habertürk ekranlarından yayımlanan Teke Tek Özel programında Fatih Altaylı ve Murat Bardakçı''ya konuşmuştu.

Babasının notlarından ve anılarından kesitler anlatan Karabekir, Kazım Karabekir’in Erzurum’u ziyaretinde karşılaştığı korkunç tabloyu anlattı.

"Çok acı anılar var. Bugünlerde konu çok gündemde. Bu benim yüreğimi çok acıtıyor. Özür kampanyaları gibi birtakım laflar duyuyoruz. Hakikaten yüreğimi acıtıyor." diyen Karabekir, Ermeni çetelerinin bölgedeki Türkleri nasıl canice öldürdüğünü şu sözlerle anlatıyor:

"Babamın satırlarından birkaç satırı söylüyorum ama bu ıztırabı biz yaşamışız, bizim vatanımızda bizim insanımız yaşamış.

Babam diyor ki, "Erzurum''a o kadar yaklaştım ki, artık insanların dişlerini görecek kadar yakınlarındayım. Gülerek beni karşılıyorlar. Biraz daha yaklaştığımda ortada bir gayri tabiilik hissettim. Bu insanlar hiç kımıldamıyordu. Daha yaklaştığımda ıztırapla gördüm ki, her biri canlı canlı kazığa oturtulmuştu. Iztıraptan yüzleri kasılmıştı; gülmüyorlardı! Babam şöyle ifade ediyordu: Allah benim gözümle gördüklerimi dünya üzerinde hiçbir göze göstermesin.

Ermeniler yapmış! Bu zulümlerin sadece bir tanesi. Dile getirmeyi insanın yüreği gerçekten acıyor. Ama işte bugün gelin görün ki, bir özür kampanyası ortada geziyor. Bizim özür dilemeye gerçekten ihtiyacımız var ama; ecdadımızdan! Size layık olamadık diye ecdadımızdan. Ermeniler''den değil."

İlgili Haberler