Kış boyu hasta olmamayı garantileyin. Besin listesi ortaya çıktı

Kış boyu hasta olmamayı garantileyin. Besin listesi ortaya çıktı
Sağlıklı yaşam uzmanı, soğuk algınlığı ve grip gibi enfeksiyonlardan korunmak için gereken besin listesini açıkladı.

Soğuk algınlığı ve grip gibi enfeksiyonlardan korunmak için, C vitamini bakımından zengin yiyecekleri beslenmenize dâhil etmek iyi bir fikirdir.

C vitamini, bağışıklık sistemini güçlendirir, ruh halini iyileştirir, enerji verir, hücreleri hasardan korur ve cildin, damarların, kemiklerin ve kıkırdakların sağlığını destekler.

KIŞIN HASTA OLMAK İSTEMEYENLERE ÖZEL BESİN LİSTESİ…

C VİTAMİNİ KAYNAKLARI ACI BİBER

Bir yeşil biber 109 mg C vitamini veya günlük ihtiyacınızın %121’ini içerir. Buna karşılık, bir kırmızı biber, 65 mg veya günlük ihtiyacınızın %72’sini sağlar.

PORTAKAL

Diğer turunçgiller gibi portakallar da C vitamini açısından zengindir. Sıkça tüketilen portakallar, diyetteki C vitamini alımının büyük bir bölümünü oluşturur. Bir orta boy portakal (Citrus sinensis), günlük ihtiyacınızın %92’si olan 83 mg C vitamini sağlar. Orta boy bir mandalina ise 24 mg veya günlük ihtiyacınızın %27’sini içerir.

KIRMIZI DOLMALIK BİBER

Bir bardak doğranmış kırmızı dolmalık biber, bir portakalın yaklaşık üç katı (190 mg) C vitamini içerir. Kırmızı biber aynı zamanda göz sağlığını destekleyen mükemmel bir A vitamini kaynağıdır. Tüm dolmalık biberler bol miktarda C vitamini içeriğine sahip olsa da en çok kırmızı renkli olanlardır.

DOMATES

C vitamininizi artırmak için salatalara, makarnalara ve çorbalara domates ekleyin. Ayrıca folat ve potasyum açısından da zengindirler.

BROKOLİ

Brokoliden C vitamini almanın en iyi yolu onu kaynatmak veya kızartmak yerine çiğ veya buharda pişirmek.

ÇİLEK

Meyveler diyetinizdeki C vitamini alımını artırmak için çok lezzetli bir atıştırmalıktır. Kahvaltılık gevreğine ekleyebilir ya da direkt tüketebilirsiniz.

KALE

Kale genellikle süper yiyecek olarak gösterilmektedir. Kış boyu hasta olmamayı garantileyin! Meğer en zengin C vitamini kaynağı oymuş…

BRÜKSEL LAHANASI

Brüksel lahanası hem C hem de K vitamini açısından harika bir kaynaktır.

PATATES

Samantha, belki de daha şaşırtıcı olanı patatesin hem iyi bir C vitamini, B6…

İlgili Haberler