KPSS skandalı sonrası Habertürk yazarı da baş kaldırdı. AKP koridorlarındaki son bomba

KPSS skandalı sonrası Habertürk yazarı da baş kaldırdı. AKP koridorlarındaki son bomba
Habertürk yazarı Kübra Par, KPSS skandalına, “Yeter artık, bu ülkeyi bileğinin hakkıyla çalışıp kazanan dürüst evlatlarımızın değil aklını başkalarına emanet etmiş ahmakların yönettiği bir ülke haline getirmeye hakkınız yok” sözleriyle tepki gösterdi.

Habertürk yazarı Kübra Par, KPSS skandalının ardından sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Par paylaşımında, “Yeter artık, bu ülkeyi bileğinin hakkıyla çalışıp kazanan dürüst evlatlarımızın değil aklını başkalarına emanet etmiş ahmakların yönettiği bir ülke haline getirmeye hakkınız yok” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?
Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda Yediiklim Yayınevinin deneme sınavındaki soruların yer alması sonrası patlak veren skandal sonrası yayıneviyle ilgili soruşturma başlatılmış, sınav iptal edilmişti.

ÖSYM BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI
Ardından gece yarısı Cumhurbaşkanlığı kararı ile ÖSYM Başkanı Aygün görevden alındı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün, Resmi Gazete''de yer alan Cumhurbaşkanlığı kararıyla görevden alındı.

KPSS SORULARI BİN DOLARA SATILDI MI?
Konu gündemdeki sıcaklığını korurken CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, sosyal medyada da konuşulan ve konu ile ilgili ekran görüntülerinin paylaşıldığı yeni bir iddiayı Meclis''e taşıdı.

Antmen, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesinde “2022 KPSS sorularının derin, karanlık internette 1000 dolar karşılığında satıldığı doğru mudur? Doğruysa şu ana kadar kaç kişinin bu soruları satın aldığı belirlenmiştir? Konuyla ilgili bir araştırma yapılacak mıdır?” diye sordu.

SKANDAL ATATÜRK SORUSU
Yediiklim Yayınları’nın daha önceki yıllara ait bir KPSS deneme kitabında Milli Mücadele’yi başlatanın Mustafa Kemal Atatürk değil, son padişah Vahdettin olduğu belirtildi. Soruda yer alan ifadelere göre, Vahdettin, Sevr antlaşmasını kabul etmeyerek Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarını Anadolu’ya gönderdiği söylendi.

İlgili Haberler