Mansur Yavaş'tan Ankara'daki selle ilgili açıklama

Mansur Yavaş'tan Ankara'daki selle ilgili açıklama
Mansur Yavaş, kuvvetli yağışın etkisi ile su baskınlarının görüldüğü başkentte çalışmaların tam kapasite ile devam ettiğini duyurdu.

Son haftalarda sık sık kuvvetli sağanak ile mücadele eden Ankara'da yazın gelişi gecikti. Öğle saatlerinde başlayan kuvvetli sağanak ve takiben dolu yağışı kentte hayatı olumsuz etkiledi. Afet seviyesinde devam eden yağışlar bazı bölgelerde su baskınları yaşanmasına neden oldu.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, olumsuz hava koşullarından kaynaklanan sorunlara ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklama yaptı. Mansur Yavaş, şiddetli yağmurla mücadele eden başkentte çalışmaların tam kapasite ile devam ettiğini söyledi.

Yavaş, yağışın etkisini “Ankara'da afet seviyesinde yaşanan sağanak yağışlar ve dolu yağışı nedeniyle Ankara Çayı tam kapasiteye ulaştı, taşma noktasına geldi. Bu durum altyapı hatlarımızı doldurmakta ve deşarj sürecini uzatmaktadır” sözleriyle ortaya koydu.

"SAHADAYIZ, TEYAKKUZ HALİNDEYİZ"

Yavaş, konuya ilişkin Twitter hesabında yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Kent merkezinde yarım saat içerisinde afet düzeyinde (m2'ye 38 kg) kuvvetli/fırtınalı sağanak yağış ve dolu yağışı gerçekleşmiştir. 3 bin 866 personelimizle tüm ihbarlara tek tek müdahale ediyoruz.

Kent merkezinde aynı anda başlayan afet düzeyindeki kuvvetli/fırtınalı sağanak yağış ve dolu yağışının oranı m2'ye 44 kg'ı aştı. Teyakkuz halindeyiz. İlgili birimlerin tüm izinleri kaldırıldı.

Ankara'da afet seviyesinde yaşanan sağanak yağışlar ve dolu yağışı nedeniyle Ankara Çayı tam kapasiteye ulaştı, taşma noktasına geldi. Bu durum altyapı hatlarımızı doldurmakta ve deşarj sürecini uzatmaktadır. Sahadayız, teyakkuz halindeyiz. Tüm ihbarlara müdahale etmeye devam ediyoruz.”

yavas-tweet.png

ÇALIŞMALAR CANLI YAYINDA TAKİP EDİLEBİLECEK

Mansur Yavaş, ABB ekiplerinin çalışma ve kontrol alanlarının konumlarını vatandaşların canlı yayın üzerinden takip edebileceklerini ve ihbarda bulunmak isteyenlerin ise Başkent 153 çağrı merkezine ulaşılabileceğini duyurdu.

Vatandaşların ABB ekiplerinin çalışmalarını takip edebileceği yayın linki şu şekilde:

youtube.com/live/WONshlyvU

İlgili Haberler