Merdan Yanardağ Mehmet Barlas'a fısıldananları ve büyük kaos planını açıkladı

Merdan Yanardağ Mehmet Barlas'a fısıldananları ve büyük kaos planını açıkladı
TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Cumhur İttifakı’nın kirli bir hazırlık ve ülkeyi paramparça edecek bir kaos planı yaptıklarını iddia etti.

TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, sosyal medya hesabından dikkat çeken ifadeler kullandı. Yanardağ, AKP-MHP iktidarının kirli bir hazırlık ve ülkeyi paramparça edecek bir kaos planı yaptığını öne sürdü.

CHP''nin bir vakıf haline getirileceğini iddia eden Yanardağ, “HDP''nin de kapatılacağı bir ortamda Türkiye''yi seçime götürüp, ülkeye -dönüşü olmayacak şekilde- yeniden el koymak…” ifadelerini kullandı.

Yanardağ, CHP üyelerine başka isimle yeni bir parti kurabileceklerini söyleyip, partiyi temelli kapatmanın yolunu hazırladıklarını söyledi. Sabah yazarı Mehmet Barlas''ın “yazdıklarının, Erdoğan ve Bahçeli''nin sözlerinin alt metninin bu olduğunu vurguladı. Barlas 150''likler gibi "sürgün" listelerinde bile söz ediyor.” diye yazan gazeteci Yanardağ, “Vesayet rejimiyle mücadele ediyoruz diye, gelinen aşamaya bakar mısınız? Artık dönek bir "liboş" olmanın ötesinde, liberal faşist bir yazıcıya dönüşen Mehmet Barlas''ın fikri hazırlığını yürüttüğü sinsi plan budur.” dedi.

Yanardağ, “Yetmez ama evetçiler istedikleri yerlerine kına yakabilirler.” diye yazdı.

Gazeteci Yanardağ, “Öyle anlaşılıyor ki” diyerek siyasal cinayet, sabotaj vs. gibi saldırılarla toplumsal gerilimi yükseltip atmosferi hazırlayacaklarını öne sürdü. Ancak bunu başaramayacaklarını belirten Yanardağ, “İktidarın erimesini artık durdurmak mümkün değil. Bir iç savaş çıkaracak güçleri de toplumsal destekleri de artık yok.” şeklinde yazdı.

İlgili Haberler