Fatih Portakal Muharrem Sarıkaya'ya ateş püskürdü. Fatma Şahin’e de sert çıktı

Fatih Portakal Muharrem Sarıkaya'ya ateş püskürdü. Fatma Şahin’e de sert çıktı
Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya yayın esnasında ses kontrolü yapan gazeteciye tokat atmasına gazeteci Fatih Portakal'dan sert tepki geldi. Portakal, AKP'li Fatma Şahin'in sessiz kalmasını da eleştirdi.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya’nın yayın sırasında ses kontrolü yapan İHA Muhabiri Ahmet Demir’e tokat attığı görüldü.

Twitter hesabından bir video paylaşan gazeteci Talat Atilla, 17 Aralık''ta AKP''li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin''in konuk olduğu Habertürk yayında yaşananları aktardı.

Sarıkaya''nın, yayın sırasında ses kontrolü yapan kişiye tokat attığı ortaya çıktı. Görüntüler gündeme bomba gibi düşerken tepkiler çığ gibi büyüdü. Sarıkaya, tokat attığı İHA Muhabiri Ahmet Demir olayının görüntülerinin çıkmasının ardından twitter hesabından özür diledi ve bir anda kontrolü kaybettiğini söyledi.

Sarıkaya''ya sosyal medyada tepki yağarken Fatma Şahin''in de sessiz kalması ve hiçbir şey olmamış gibi davranması eleştiriliyor.

"HİÇ UMMAYACAĞIM BİR İSİM"

Gazeteci Fatih Portakal söz konusu konuya ilişkin sert açıklamalarda bulundu.

Portakal Twitter hesabından paylaşım yaparak, “Pes!!! Hiç ummayacağım bir isim. Topluma mal olmuş bir gazeteci sonradan utanacağını hiç düşünmeden bu hareketi saygısızca nasıl yapabilir”. dedi.

AKP''li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin''in ise konuya o esnada sessiz kalmasına da tepki gösteren Portakal, “Oradakilerden hiçbiri de başkan dahil, bu kişiye tepkisini göstermemiş. Buna da pes! Geçmiş olsun arkadaşa.” Diye yazdı.

TOKAT ATILAN GAZETECİDEN İLK AÇIKLAMA 

Öte yandan konuyla ilgili Cumhuriyet''e konuşan İHA Muhabiri Ahmet Demir, yayın sırasında yaşananları anlattı.

Demir şunları söyledi:

"Ben kameramanlık görevi yapıyordum. Muharrem Bey, kendi kanallarıyla irtibat kurabilmesi için kendi telefonunu kullanmak istedi. Kendi telefonumuzu vermek istedik ama kendisi ısrarla kabul etmedi. Kendi telefonu çekmeyince yayın esnafında sürekli hareket yaptı. Görevim olmasa da durumla ilgilenip telefonumu verdim ve sonrasında bana bu hamleyi yaptı. Çok zoruma gitti bir şey yapamamak ve karşındaki insanın bir şey yapmaması."

Sarıkaya''nın özür dilediğini ifade eden Demir, "Benden özür dilemeye çalıştı. Müdürüm ısrarla kabul etmemi istedi ve ben de yaşına hürmeten kabul ettim ancak avukatımla görüştüm. Rencide olduğum için hukuki süreci başlatacağım. Salı günü dava açacağım" diye devam etti.

FATMA ŞAHİN''DEN AÇIKLAMA

Olayın sosyal medyaya yansımasının ardından bir paylaşım yapan Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin ise "Habertürk TV canlı yayını esnasında Muharrem Sarıkaya''nın tepkisi kendisinin de dediği gibi çok yanlıştı. Zaten hemen sonrasında aramızda konuştuk ve ben de düşüncelerimi söyledim. Muharrem Sarıkaya kendi mesajında da yazdığı gibi sonrasında Ahmet Demir arkadaşımızdan özür diledi" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler