Derbi nasıl berabere bitti

Derbi nasıl berabere bitti

Sanki şampiyonluk maçı. Öyle başladı. Özellikle tribünler çok gergindi. Bu gerginlik sahaya da yansıdı. Hatta öyle yansıdı ki; Beşiktaş bu gerginlikte golü yedi. Taraftarı nedense daha maçın başında sahaya eline ne geçerse yağdırdı. İrfan Can yere yığıldı. Oyun durdu. Sonra başladı. Ama Beşiktaşlı futbolcular başladığının farkında olmadan ceza sahası içinde sızan Novak, bomboş durumda golü attı. 6. dakikaydı. Bence bu golü Beşiktaş''a taraftarı attı!

Novak maçın kaderini etkilemeye yemin etmişti sanki. 7. dakikada ceza sahasında topu koluyla çevirmeye kalkınca penaltı çıktı. Atışı kullanan Batshuayi, Trabzon''da olduğu gibi yine topu direğe çarptırdı.

Ama Novak pes etmedi. 27. dakikada bu kez de ceza alanına giren Kenan''a çelmeyi taktı. VAR uyarınca bir penaltı daha. Bu kez topun başına Ghezzal geçti, kaçırmadı: 1-1. 31. dakikaydı.

Gerginlik, tartışmalar, peş peşe geçen sarı kartlarla tamamlandı ilk yarı.

İkinci yarıya Beşiktaş fırtına gibi başladı. Larin yüzde yüz bir pozisyonda golü atamadı. Daha doğrusu kaleci Altay kurtardı. Peşinden bir kafa vuruşunda da top üst direkte patladı. Daha sonra ise oyun yine karşılıklı ataklara döndü.

62''de Valerien İsmael oyuna müdahale etti. Batshuayi''nin yerine NKoudou''ya aldı.

70. dakikada İsmail Kartal buna 2 değişiklikle karşılık verdi. Serdar Dursun''un yerine Valencia, İrfan Can''ın yerine de Osayi Samuel girdi.

Maçta beni en çok şaşırtan Kenan Karaman oldu. Rosier''in yerinde oynadı. Savunmada zaman zaman hatalar yaptı ama siyah beyazlı formayla bence en iyi maçını çıkardı. Biz adamı forvet sanıyorduk. Hocaları da öyle sanıyordu. Ama kanatta hiç de fena değildi. Aynı şekilde Ferdi''ye de şaşırdığımı söylemeliyim, önceki maçlarının altında kaldı.

Bir de Emirhan''dan bahsetmeliyim. Sanki yıllardır ilk onbir oynuyormuş gibiydi. Demek ki ne varsa gençlerde var. Şimdiye kadar neden oynatılmadı; oynatmayanlara sormak lazım.

75''de Larin''in yerine Güven Yalçın girdi. Sakatlanan Umut Meraş, yerini Necip''e bıraktı. Çok enteresandır; Ghezzal da oyundan alındı, Can Bozdoğan girdi. Hepsi tamam da Ghezzal''ın oyundan alınması beni çok şaşırttı. Zaten tribünler de bana katıldı, Ghezzal diye tezahürat yaptı.

Altay''ın 81. dakikada Can''ın müthiş kafa şutunu çıkarması da maçın en güzel pozisyonlarındandı. Fenerbahçe''nin çıkışındaki etkisinin kanıtıydı bu; sahiden de sadece Türkiye''nin değil, Avrupa''nın da sayılı kalecilerinden bana göre.

Hocaların karnesine gelince. İlk bölümde iki taraf da kazanmak istiyor gibiydi ama sonlara doğru beraberliğe razı oldular sanki. Hele de Valerien İsmael. Ghezzal''ı oyundan alana hele de şu ortamda ben iyi hoca, galibiyet istiyor, demem. Net!

Sonuçta iki takımın futbolcularını da kutlayalım. Atı alanın Üsküdar''ı geçtiği bir sezonda heyecanlı bir derbi izlettiler seyredenlere. Derbilerin havası bir başka oluyor. İsterse gazozuna maç olsun, yine de bu heyecan yaşanıyor işte.

Yazarın Diğer Yazıları