Futbolun sırlarını bilen adam Gürel Yurttaş Ali Koç'un Jorge Jesus'u neden istediğini açıkladı! Ali Koç, Aziz Yıldırımlaşıyor mu

Futbolun sırlarını bilen adam Gürel Yurttaş Ali Koç'un Jorge Jesus'u neden istediğini açıkladı! Ali Koç, Aziz Yıldırımlaşıyor mu
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un başı dertte bence. Teknik direktörlük konusu iki ucu pisliğe bulaşmış bir değnek haline geldi çünkü. Neden mi?

GÜREL YURTTAŞ

1-İsmail Kartal, beklenmedik bir başarı yakaladı. Futbolcularla ilişkisi çok iyi. Çalışkan da. Karşılığını sahada alıyor. Eğer seneye kalırsa da böyle devam ederse sorun yok. Ama kalır da kötü sonuçlar alırsa fatura Ali Koç''a çıkar. Tribünler "Hani dünyaca ünlü hoca getirecektin?" diye sorgulayıp, yine "İstifa" diye tezahürat yapar.

2-İsmail Kartal''ın yerine yabancı hocayı koydun takımın başına. Ya işler kötü gider de İsmail Kartal aranır duruma gelirse... O zaman yine fatura Ali Koç''a kesilir, istifa çağrıları tekrar artabilir.

Zor bir durum bu. Ama gördüğüm kadarıyla Ali Koç, İsmail Kartal''la takımın başındaki birinci isim olarak devam etmek niyetinde değil. Yaptığı görüşmeler gösteriyor bunu.

Aylardır Joachim Löw derken, rotayı birden bire Portekizli Jorge Jesus''a kırdı. Nedenini de etrafına şöyle açıkladı: "Disiplinli, otoriter bir adam. Futbolcuları yola sokar!"

Bu da bana Aziz Yıldırım''ın İspanyol Luis Aragones''i getirirken söylediklerini hatırlattı. O da aynen Ali Koç gibi disiplinden, otoriteden söz etmişti.

Ama Aragones 70 yaşındaydı geldiğinde. İspanya dışına ilk kez çıkıyordu teknik direktörlük yaşamında. Bırakın takım yönetmeyi saha kenarında ayakta zor duruyordu rahmetli. Zaten Fenerbahçe de son takımı oldu. Aldı parayı, döndü ülkesine, ailesine de yüklü bir miras bırakmış oldu.

Şimdi Jorge Jesus diyorlar. Jesus da 68 yaşında. Son takımı geçen sezon Benfica olmuş. Ondan önce Brezilya''da çalışmış. Yani adam Portekizce konuşulmayan hiçbir ülkede görev almamış.

68 yaşındaki adamla 2 yıllık sözleşme yapsan gelecek 70''ine. Bu yaştaki adamdan nasıl bir enerji beklersin, bilmiyorum? Bağırsa ne olur, çağırsa ne olur?  Aynı Aragones dönemi gibi olur; şimdiden iddia ediyorum bunu.

Sonuçta Ali Koç, beğenmediği Aziz Yıldırım gibi davranıyor bu hoca seçiminde. Jorge Jesus''u getirirse Yıldırım''ın Aragones''i getirdiği gerekçeyle yapmış olacak bunu; iki tane yaşlı başlı hoca gelmiş olacak.

Bir de 68 yaşındaki Fatih Terim''i eleştiriyorlar hala teknik direktörlük yapmak istiyor diye.  

İlgili Haberler