O gençler asılırken Erdoğan, İETT’de futbol oynuyordu!

Okan Öztürk soruyor:
-Recep Bey, o gençler asılırken ne yapıyordu.
Cevabı da veriyor:
-İETT’de futbol oynuyordu. Ne tutuklandı, ne göz altına alındı. Şimdi Erdoğan’a inananlar diyecek ki, “Ne var bunda, o gençler için ağlayamaz mı?”
Daha dün, şehit anaları gözyaşı döker ve feryatları göklere yükselirken, “Ayılma-bayılma sahnelerini televizyonlarda göstermeyin” diyen kendisi değil miydi? 

***

 
Sahi, Tayyip Erdoğan ile aynı dönemin gençleri olan Mustafa Pehlivanoğlu ile Necdet Adalı, bir siyasi mücadele içinde olmanın sonucu olarak idam edilirken Tayyip Erdoğan ne yapıyordu?
Bu konuda en güvenilir kaynak, İTTT Genel Müdürlüğü’dür.
Bu kurumun İnternet sitesinde, Tayyip Erdoğan hakkında şu bilgiler veriliyor:
“Recep Tayyip Erdoğan (Başbakan)
Kaptanlık yaptığı İETT takımı şampiyon oldu Recep Tayyip Erdoğan, 24 Temmuz 1974’te geçici olarak işe alınan 16 kişiden biriydi. Altıntepe binasının temizlik ve aksayan hizmetlerini yürüteceklerdi. 15 Ekim 1975’te 9 kadro için açılan ve Türkiye’nin komşuları, yönler, aritmetikten oluşan üç soruluk imtihanı kazanarak daimi işçi oldu. İETT’deki kayıtlara göre Kaptanpaşa Mahallesi Birlik Sokak Numara 13/A adresinde oturuyordu. 1 Ekim 1976 tarihinde ise Altıntepe Daire Müdürlüğü’ndeki görevinden Spor ve Tesisler Müdürlüğü’ne nakledildi. Artık hem çalışıyor hem de top koşturuyordu. Sorumluluğunu yürüttüğü İETT’nin Şişli Garajı’ndaki kantinde takım arkadaşları Serdar Şahin ve Dursun Kara ile birlikte çalışıyordu. Fırtına gibi esen Erdoğan’ın, kaptanı olduğu İETT futbol takımı 1978 yılında İstanbul 1. Amatör Ligi Şampiyonu oldu. İETT’de yedi yıl futbol oynayan Erdoğan 18 Haziran 1981’de istifa etti. Gerekçesi ‘Özel sektörden almış olduğu uygun iş’ti. 13 Ağustos 1981’de kurumla ilişiği kesildi.”
Başka bir kaynakta ise “1969 yılında 15 yaşındayken 1000 lira transfer parası alarak Camialtı Spor Kulübü’nde amatör futbolcu oldu. Daha sonra İETT Spor Kulübü’nün amatör futbolcusu oldu. İETT şampiyon olduğunda, Erdoğan da bu takımda oynamaktaydı. Erokspor Kulübünde de futbola devam etti ve 16 yıllık futbol hayatını 12 Eylül 1980 askeri darbesi sonrasında bıraktı ve daha fazla siyasi faaliyet ve girişimlerine ağırlık vermeye başladı” deniliyor.
Yorum sizin!


 

Türklerin Dünyası
Bazı okurlarım, Türk Dünyasının tamamı hakkında bir kitap ismi istiyor ben de veremiyordum.
Dr. Meşkûre Yılmaz’ın  “Tarihi, Siyasi ve Kültürel Yönleriyle Türklerin Dünyası ve Türkiye’nin Dış Türkler Politikası”  adlı eseri Kripto yayınları arasında çıktı. Meşkûre Yılmaz, dış Türkleri Kıbrıs ve Yunanistan, Balkanlar, Irak, Suriye ve İran Türkleri, Türk Cumhuriyetleri, Rusya Federasyonu İçinde Yaşayan Türkler, Doğu ve Güney Türkistan Türkleri başlıkları altında ve bu sırayla incelemiş. Geçmişte, Afgnanistan Türkleri gibi bilimsel makalelerinden faydalandığım Dr. Meşkûre Yılmaz’ın Türklerin Dünyası adlı eserini, herkese tavsiye ederim.

Yazarın Diğer Yazıları