Özgür Özel'den flaş Lütfü Savaş açıklaması. Lütfü Savaş'ın neden reklam filminde yer almadığını açıkladı

Özgür Özel'den flaş Lütfü Savaş açıklaması. Lütfü Savaş'ın neden reklam filminde yer almadığını açıkladı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel dün yayımlanan CHP reklam filminde Lütfü Savaş’ın neden yer almadığını açıkladı. Özel, “O reklam 5 Şubat’ta çekildi. Ancak Lütfü Savaş’ın o tarihte Hatay’da olması gerekiyordu” dedi.

CHP lideri Özgür Özel, İzmir'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel, CHP’nin yerel seçimler için çekip paylaştıkları ve televizyon ekranlarında yayımlattığı reklam filminde Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve adayı olan Lütfü Savaş’ın reklam filminde neden yer almadığını açıkladı.

“MÜZİKLİ REKLAMDA OYNAMAM DOĞRU OLMAZ”

Reklam filminin çekildiği tarihin 5 Şubat olduğunu, ancak Lütfü Savaş’ın o tarihte Hatay’da olduğunu ve Savaş’ın kendisine, “Benim müzikli reklamla oynamam pek doğru olmaz” ifadelerini sarf ettiğini açıkladı.

Özel’in Lütfü Savaş açıklaması şu şekilde:

“O reklam filmi 5 Şubat'ta çekildi. Ancak Belediye Başkanımızın (Lütfü Savaş) o tarihte Hatay'da olması gerektiği için bizimle değildi, Hatay'daydı. Ayrıca Sayın Savaş da 'Zaten benim müzikli reklamla oynamam pek doğru olmaz' demişti. Ben de kendisini haklı bulmuştum. Diğer 6 belediye başkanımızın olduğu reklam filmi de yakında ekrana gelecek"

“LÜTFÜ SAVAŞ’A ALTERNATİF GELİŞTİREMEDİK”

Ayrıca basın mensuplarından gelen, “Hatay'daki belirsizlik devam mı?” sorusunu da yanıtlayan Özel, "Hatay’da Savaş’a alternatif geliştiremedik” ifadelerini kullanarak şu açıklamayı yaptı:

“Ölçme değerlendirmede Hatay'daki son anket bugün raporlanıyor. Hatay'da ve bütün deprem bölgesinde ne yaşandıysa; bunun yüzde 99'u ülkeyi yöneten iktidarla ilgili. Belediye Başkanımız elbette ki eleştiriden muaf değil.

Biz de eleştirilere kulak veriyoruz. Ama bütün vatandaşlarımıza şunu söyleyelim; Hatay'da 100 tepki varsa 99'u iktidara. Sosyal medyayı da önemsiyoruz. Ama Hatay'ın ne dediğini de önemsiyoruz. Hatay'da 5. anket için sahadayız.

Hatay'da Lütfü Savaş'tan daha fazla beğenilen bir alternatif ürettiğimiz anda, Lütfü Savaş da zaten buna 'hayır' demiyor, ancak şu ana kadar yaptığımız bütün ölçümlerde biz Hataylılar için Lütfü Savaş'a bir alternatif geliştiremedik.

Bu konuda gerçekten bir çaba içindeyiz. Bu konuda son kararı yarın partimiz verecek ve ona göre karar vereceğiz. Lütfü Savaş hatasız değildir, eleştiriden muaf değildir ama Lütfü Savaş yaşananların tamamının sorumlusu ve yaşananların günah keçisi değildir."

İlgili Haberler