Saça iyi gelen mucize otun faydaları dikkat çekti

Saça iyi gelen mucize otun faydaları dikkat çekti
Saçlara iyi gelen pıtrak otu dikkatlerden kaçmadı.

İnsanların gerek hasta olmadan önce gerekse sağlık sorunlarına çözümler için doğal besinlere yönelme süreci devam ediyor.

SAÇLARA BÖYLE İYİ GELİYOR

Pıtrak otu; Saç ve saç derisi sağlığını korur ve saçların hızla uzamasını sağlarken, kepeklenmeyi önler.

PITRAK OTU NEDİR?

Bileşikgillerden; yol kenarlarında ve seyrek koruluklarda yetişen bir bitkidir. 1-1,5 metre boyundadır. Kökü ve yaprakları kullanılır.

PITRAK NASIL KULLANILIR?

Çay şeklinde: 1 su bardağı su kaynatıldıktan sonra içine 1 şeker kaşığı kurutulmuş bitkiden eklenip 15 dakika demlenir. Hazırlanan çay gün içinde üç defa içilebilir.

Lapa: Yapraklarıyla hazırlanan lapa cilt hastalıkları için kullanılabilir. Sedef, egzama, sivilce gibi sorunlarda kullanılan lapa açık yaraların hızla iyileşmesini sağlar.

Yağ: Pıtrak ince ince kıyıldıktan sonra cam bir kavanoz içine alınır. Üzerini geçecek şekilde hakiki zeytinyağı eklenip kavanozun kapağı kapatılır. Bu şekilde 45 gün güneş gören bir yerde bekletilir. 45 gün sonra karışım kaynar suda kaynatılır ve temiz bir tülbentten geçirilir. Elde edilen yağ çeşitli sağlık sorunları için güvenle kullanılabilir. Özellikle saç sağlığında hazırlanan yağdan faydalanılabilir. Saç ve saç köklerine yağ ile masaj yapılıp 45 dakika bekletilir. Bekleme süresi tamamlandıktan sonra saçlar doğal bir şampuan ve ılık su kullanılarak ağdan arındırılır. Saçların güçlenmesini, dökülmenin ve kepeğin önlenmesini sağlar. Hazırlanan yağ saç bakımı için kullanılan diğer yağlarla da karıştırılarak kullanılabilir.

İlgili Haberler