Sadece yabancıya hizmet veren kim?

Sadece yabancıya hizmet veren kim?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yabancıya yapılan konut satışlarının fiyatlara etkisinin olmadığını söyledi.

Adana Milletvekili Ayhan Barut ise "Büyükbaş hayvanlara, bakanlık denetiminde uygulanan zorunlu çiçek aşısına BVD virüsü karıştığı iddiaları" ile ilgili soru önergesi verdi ama medyanın umurunda mı göreceğiz... Yapay et reklamı yapmakla meşguller...

Gerçi aşıyı yaptıran Tarım Bakanlığı ama açıkça görülüyor ki İklim Bakanlığı, mala davara bir fayda getirmemiş, zarar vermiş... Çünkü aşı vurulan hayvanlar telef oluyor! Sonuç bu...

Faydası varsa, hayvanlar zorunlu çiçek aşısı ile neden telef ediliyor. Yapay ete geçmek için mi? İklimi değiştirmek için mi? Vatandaş et yemesin diye mi?

***

Murat Kurum, "Son 5 yıla baktığımızda 40-50 bin yabancıya satış söz konusu. Bu sene 1,5 milyon satış içinde 59 bin yabancıya konut satışı gerçekleşti. Yüzde 3''lük bir marj... Bahsettiğimiz konutlardaki fiyat artışına bir etkisi yok." dedi.

Bakan, "Bu adamlar sadece konut almıyor ki, geliyor fabrika açıyorlar. İstihdam sağlanıyor." diyor ama hangi fabrikayı açmışlar onu söylemiyor!

Yine "Bizim vatandaşlarımız ABD''den Avrupa''dan ev almıyor mu?" sorusunu öne çıkarıyor!

ABD bile Türkiye gibi kitleler halinde göçmen kabul etmiyor! İngiltere, eski sömürgelerinin iş birlikçi takımını Londra''ya kabul ederdi. Son zamanlarda Londra Rus mafyasının üssü haline gelmişti. Şimdi onların servetine el koyuyorlar.

Kimileri de Almanya''daki Türk varlığını Türkiye''deki Suriyelilerle kıyaslıyor. Almanya''daki Türkleri davet eden, iş gücü açığını kapatmak isteyen Alman Hükümeti''dir. Suriyelileri ise Türkiye''nin nüfus yapısını değiştirmek ve PKK''ya alan açmak için bombaladılar!

Suriyelilerin ne kadarının 1915''te tehcirle giden Ermenilerin torunu olduğu hakkında rivayet ise muhtelif... Doğru rakam devletin elinde vardır ama siyasiler muhacire ensar olmak derdinde...

Devletin televizyonu ise böyle bir zamanda bilinçaltında parçalanmışlık oluşturmaya yarayan bir program yapıyor! Yok gözleme kiminmiş, yok hangi ilin mantısı daha iyiymiş... Bölge temsilcileri, il temsilcilerinin yaptığı yemeklere puan veriyor! Katılımcılar, devlet televizyonunda, bir sosyal mühendislik deneyinde kullanıldıklarının farkında bile değil... İleri geri konuşuyorlar!

***

Yabancıya konut satışında, vatandaşlık verme şartının 400 bin dolara yükseltilmesi, konut fiyatlarının daha fazla yükselmesine yol açar. Kanada gibi toprakları geniş bir ülke bile vatandaşının alım gücünü korumak için yabancılara konut satışını iki yıl yasakladı!

"Yürü Gagarin" imzalı mesajda deniliyor ki, "Konutların kapısına şu yüzde üç veya yüzde beş konut yabancıya satılacak diye kırmızı çarpı atılmıyor ki! Satıcılar ''yabancı alır'' umuduyla fiyat veriyor. O verilen fiyat, bütün konutların fiyatını etkiliyor."

Bu arada, Hürriyet''ten Tuğba Öztürk''ün "Ev ilanlarında yeni moda: Sadece yabancıya kiralık" başlıklı haberinde "Emlak sitelerinde ''Türkler aramasın, sadece yabancıya kiralık'' notlu ilanların sayısı artmaya başladı.  İstanbul başta olmak üzere yurt genelinde sadece yabancılara hizmet verdiğini belirten emlakçıların sayısında da artış var. Hali hazırda kiralık ev bulmanın zor olduğu İstanbul''da, özellikle Başakşehir, Sarıyer, Esenyurt, Beylikdüzü ilçelerinde şimdi de vatandaşlar ''Size ev yok'' şoku yaşıyor." denildi...

***

Yabancılara konut satılırken vatandaşlık hediye ediliyor. Asıl vatandaş ise kendi ülkesinde uygun fiyata kiralık ev bile bulamıyor...

Bir ülkeyi yönetenler, teoride yabancılara hizmet için mi vardır yoksa vatandaşa hizmet için mi? Birçok emlakçı, kendilerine ulaşanlara "Sadece Arap müşterilere hizmet veriyoruz" cevapları vermeye başladı.

Peki bu politikaların asıl sahipleri, kime hizmet etmiş oluyor?

Yazarın Diğer Yazıları