Salyalar bir yeri daha işgal etti. Marmara Denizi foseptik çukuruna döndü

Salyalar bir yeri daha işgal etti. Marmara Denizi foseptik çukuruna döndü
Marmara Denizi sahillerine yakın bölgelerde birçok noktada görülen deniz salyası (müsilaj), Bursa'nın Mudanya ilçesinde de görülmeye başlandı.

Marmara Denizi foseptik çukuruna döndü

Deniz salyasından kaynaklanan bir tabakayla kaplanan sahilde, deniz canlılarının, balıkçılığın ve en önemlisi mercanların yaşamlarını tehdit eden görüntüler ortaya çıktı.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, bölgede inceleme yaptı. Tabakanın, deniz suyu sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde olması, bakteri oluşumunun, mikroorganizma ve fitoplanktonların artışı dolayısıyla yaşandığı belirtiliyor.

Yat limanında, deniz salyasının balıkçı teknelerinin çevresini kapladığı görüntüler, salyanın ne kadar çok yayıldığını gözler önüne serdi. Yaşanan deniz kirliliği, görenleri şaşkına çevirdi.

‘TEKNE MOTORLARINDA ARIZAYA NEDEN OLUYOR’

Deniz salyası nedeniyle zor anlar yaşadıklarını belirten balıkçı Engin Ünsal, "Hava sıcaklığının 20 dereceyi geçmesiyle birlikte dipte biriken salyalar su yüzüne çıktı ve görüntü kirliliğine neden oldu. Bizlere de zararı oldu. Su soğutmalı teknelerdeki makinelerin motorlarında arızaya sebep oluyor. Şu an denizin yüzeyine çıktı fakat bir ay öncesine kadar balıkçıların ağlarına yapışıyordu. Balık yakalamalarına engel oluyordu. Şu anlık bu zararlarını biliyoruz" dedi.

İlgili Haberler