AKP'li Bakan ile yandaş yazar kavgasında Pelikancılar safını seçti. AKP'deki iç savaşta yeni cephe

AKP'li Bakan ile yandaş yazar kavgasında Pelikancılar safını seçti. AKP'deki iç savaşta yeni cephe
İktidara yakın Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur, dünkü köşe yazısında Bakan Varank ile arasındaki 3 yıllık gerginliği yazdı. Yeniden alevlenen gerginlikte tansiyon yükselirken Palikancı isimler ise tarafını seçti.

İktidara yakın Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur, dünkü köşe yazısında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile arasındaki 3 yıllık gerginliği kaleme aldı. Gerginlik, Fuat Uğur''un tazminat cezası almasıyla yeniden alevlendi. İkili arasındaki tansiyon yükselirken Pelikancı isimler de safını seçti.  Hilal Kaplan, Selman Öğüt ve Salih Tuna, Twitter’dan paylaştıkları mesajlarla Uğur’a hak verdi, Varank’ı eleştirdi.

Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur, elektrikli traktörlere ilişkin 2019 yılında yazdığı bir yazısından dolayı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank''ın kendisine dava açtığını ve bu davayı da Bakan Varank''ın kazandığını belirtti. Elektrikli traktörlere ilişkin 2019 yılındaki yazısında elektrikli traktör üreten sanayici Önder Yol''un neden aynı konuyla ilgili bir toplantıya çağrılmadığını sorduğunu anlatan Uğur, kendisine verilen cevabın ağır bir tekzip ve dava olduğunu belirtti.

''DAVAYI LEHİNE SONUÇLANDIRMAYI BAŞARDI''

Bununla birlikte Bakan Varank’ın kendisine açtığı davanın “Fikir ve ifade özgürlüğü” çerçevesinde reddedildiğini söyleyen Fuat Uğur, Varank''ın davayı temyiz ettiğini ifade etti ve İstinaf Mahkemesi''nde Bakan Varank''ın davayı ''zorlama gerekçelerle'' lehine sonuçlandırmayı başardığını iddia etti.

Fuat Uğur kendisine bu kararla birlikte 21 bin 650 lira tazminat cezası verildiğini söyledi ve Mustafa Varank''ın kendisinden alacağı parayı hak etmediğini belirterek "Bu paranın onun için helal para olup olmadığını tekrar bir düşünsün" dedi.

Fuat Uğur''un bu yazısına Bakan Varank''tan sabahın erken saatlerinde cevap geldi. Bakanlık resmi hesabının 2019 yılında yaptığı bir açıklamayı alıntılayan Varank, gönderdikleri tekzibin yayınlanmadığını belirtti ve çok sert ifadeler kullandı.

''FUAT UĞUR''UN YALAN VE İFTİRALARI''

Bakanlık, 2019 yılında kamuoyuna açtığı tekzibi "Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur’un yalan ve iftiralarına yönelik 5187 sayılı Basın Kanunu uyarınca gazeteye gönderilen, 3 gün içinde tam ve eksiksiz yayımlanması gerekirken yayımlanmayan tekzip metni ve ihtarnameyi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz" sözleriyle paylaşmıştı.

''CEZA ALINCA DA VAY EFENDİM''

Bu açıklamayı alıntılayan Varank ise şunları söyledi:

"Yalan yanlış bilgilerle açıkça iftira edeceksin. Tetikçilik yapıp itibar suikastı yapmaya çalışacaksın. İşin doğrusunu anlatan tekzibi yayınlayıp özür dilemeyeceksin. Bir yalanı düzeltmek 3 yıl sürecek. Ondan sonra ceza alınca da vay efendim niye böyle oldu!"

Fuat Uğur ise Twitter''dan Bakan Varank''ın engellediği bir sosyal medya kullanıcısını alıntılayarak "Durum budur. Çok yazık çok. Bu ülkenin namuslu ve dürüst insanlarını engelleyen bir iktidar bakanı" dedi. Bununla birlikte Bakan Varank''ın tekzip gönderdiklerine dair açıklamasının da yalan olduğunu söyleyen Fuat Uğur şunları söyledi:

"Bakan Mustafa Varank doğru söylemiyor. Söylediğinin tersine yolladığı tekzip değil, ''açıklama''yı köşemde yayınladım. Bana yönelik çirkin hakaretlerini çıkararak iddialarına aynen yer verdim ve cevabımın bir kısmını yazdım. Kalanı için cevap veremedim. Neden acaba?

''CİDDİYET LÜTFEN''

Evet Bakan Varank’ın bana gönderdiği açıklamayı (tekzip değil) köşemde yayınladım. Varank doğru söylemiyor. Ama cevaplarımı veremedim tam olarak. Neden acaba? Kendisi daha iyi bilir.20 gün gazetede yazamadım. Bunun için olabilir mi Bakan Varank? Ciddiyet ve devlet adamlığı lütfen.

''HUKUK SKANDALI''

Varank’ın bu arada yazılarımı internetten başarıyla kaldırtıp ardından da bana gönderdiği açıklamayı yeniden paylaşması ne kadar adil(!) Sonuç: Yerel mahkemenin reddettiği dava hakkındaki İstinaf kararı bir hukuk skandalı. Aldığı 21 bin 650 lira helal mi düşünsün tekrar.

''BURADA SUSUYORUM AMA HERKES BİLMELİ Kİ ASLINDA KONUŞUYORUM''

Devletin Bakanı olmuş kişinin gücüyle tabii mücadele edemem. Bakan Varank''la da. Ancak fikirlerimi söylerim ama bir yerde konuşmayı sürdürebilmem mümkün olmaz. Bunu herkes biliyor. Özellikle medyada. Burada susuyorum ama herkes bilmeli ki aslında konuşuyorum."

''PELİKANCILAR BAKAN VARANK''A KARŞI ATAĞA ÇIKTI''

Sabah yazarı olan ve yakın zamanda da TRT''ye atanan Hilal Kaplan, Fuat Uğur''a verilen para cezasını sert bir dille eleştirerek Bakan Varank''ın yanlış yaptığını söyledi. Kaplan, Varank''ın Fuat Uğur''un ‘elektrikli traktör’ yazısının yanlış olduğunu projeyi hayata geçirerek kanıtlayabileceğini ancak kendisinin bu yolu seçmediğini belirtti.

Bununla birlikte Hilal Kaplan sosyal medyada AKP''ye muhalif olan kullanıcıların bu konuya ilişkin yorumlarından da rahatsız oldu ve "Leşlerin takdirini almamak lazım" dedi.

''AYIP EDİLDİ''

Pelikancı olan bir diğer isim Selman Öğüt de Fuat Uğur''a destek çıktı. Öğüt, “Yazıyı okuyunca tek cümle geldi aklıma: Fuat Uğur’a bu konuyla ilgili ayıp edildi ve ayıp edilmeye devam ediliyor” paylaşımı yaptı.

''SAYIN BAKAN BİR AÇIKLAMA YAPARSA SEVİNİRİZ''

Sabah yazarı Salih Tuna da Fuat Uğur''un Bakan Varank''ın "Ne yapmak istediğini biliyorum" ifadelerine atıfta bulunarak “Fuat Bey''in aksine, Bakan Varank''ın ne yapmak istediğini ben hiç anlayamadım! Sayın Bakan bir açıklama yaparsa seviniriz” dedi.

İlgili Haberler