Meral Akşener: Sayın Erdoğan Süleyman Soylu’nun dedikleri doğru mu? Uyuşturucu haplarla ilgili Saray’da gezen eski bir bakanı işaret etti

Meral Akşener: Sayın Erdoğan Süleyman Soylu’nun dedikleri doğru mu? Uyuşturucu haplarla ilgili Saray’da gezen eski bir bakanı işaret etti
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Yalova'da AKP’li bir kızın sorduğu Captagon iddiaları ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun tweetlerine cevap verdi.

Yurt gezilerine Yalova''da devam eden İYİ Parti lideri Meral Akşener, AKP’li olduğunu söyleyen bir kızın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun paylaşımlarını sorması üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Akşener, “Bak hiç bu cevapları vermeyecektim, sordunuz veriyorum şimdi” diyen Akşener, şu ifadeleri kullandı:

"Ben sayın Soylu’nun tweetlerine cevap vermemiştim.
Siz şimdi dürttüğünüz için cevap vereceğim.
Sayın Soylu diyor ki; uyuşturucuyla mücadele 2016, 15 Temmuz sonrası.
Peki, AK Parti iktidarı 2002’de başladı değil mi?
Sayın Cumhurbaşkanımız o zaman Başbakanımız mıydı?
Evet. Demek ki bütün o süre içerisinde katiyetle sayın Soylu iddiasına göre sevgili yavrucuğum uyuşturucu mücadelesini bu arkadaşlar yapmamış.
Şimdi ben Sayın Cumhurbaşkanı’na sayın Erdoğan’a soruyorum;
Süleyman Soylu’nun dedikleri doğru mu?
Captagon’la ilgili mevzuya girin, Google’a girin sevgili kızlarım.
Kimin zamanında olduğunu anlarsınız.
O ilgili kişi de şu anda Saray’da. Tamam mı canım?

Bak hiç bu cevapları vermeyecektim, sordunuz veriyorum şimdi.
Oh benim güzelim. İyi ki de sordun."

Dükkana girdiğinde arkasından seslenen kızın "Bakanlığınız dönemindeki Captagon" dediğini duyan Akşener, tekrar çıkarak, "Captagon benim dönemimde değil. O dönemin sorumlusu simdi sarayda dolaşıyor" dedi. Akşener''in bu sözlerinde eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar''ı işaret ettiği iddia edildi.

Akşener, açıklamalarını Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi Twitter hesabını etiketleyerek ve şu notu düşerek paylaştı:

“Bak sayın @RTErdogan sana ulaşamayan Ak Partili kızlarımız bana soruyor: Süleyman Soylu''nun dediğine göre Ak Parti iktidarı, 15 Temmuz 2016''ya kadar uyuşturucuyla mücadele etmemiş. Bu iddia karşısındaki cevabını milletçe, merakla bekliyoruz. Haydi bakalım buyurun, açıklayın.”

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İstanbul''da yaptığı bir açıklamada; "100 liraya uyuşturucu satılıyorsa bu ülkede, o zaman bu uyuşturucu ucuz demektir ve bu ülkenin içine giriyor demektir." dedi.

Soylu, geçtiğimiz günlerde Akşener''e "Meral Hanım; Siyaseti yanlış öğrenmişsiniz, bunda bizim de payımız var. Uyuşturucuda tarihin en güçlü sonuçlarını alıyoruz. "Başbakan olacağın"(!) 15 Temmuz sonrası, uyuşturucu ölümleri 941''den, 2021 sonunda 270’e düştü. Tarihin en büyük uyuşturucu yakalamalarını yapıyoruz. Meral Hanım; Oturduğun büyükelçilere Batı''nın halini bir sor. Ha unutmadan, stajyer Bakanlığın döneminde kaptagonu iyi bilirdin. Kaç liraydı sahiden?" ifadelerini kullanmıştı.

CAPTAGON OLAYI NEDİR?

SUSURLUK RAPORU’NDAN AĞAR’A DAİR BİR KESİT

Mehmet Ağar’a seçim masrafı için 500 milyar rüşvet iddiası...

BAŞBAKANLIK Teftiş Kurulu Başkanı Kutlu Savaş’ın hazırladığı Susurluk Raporu’nda Mehmet Ağar ile ilgili bölümde yine ilginç bağlantıları ele alıyor. Raporun birçok yerinde Ağar’ın ismi geçiyor. Kutlu Savaş raporunda aynen şunları yazmıştı o günlerde:

“Mehmet Ali Yaprak bir iş adamıdır. Radyo ve TV''si ve şirketleri vardır. Gerçekte ise fevkalâde güçlü bir çete reisidir.
Yaprak Holding''e ait bilgiler ilişikte sunulmaktadır.
Captagon''un dağıtımının ise Hidayet Turizm tarafından yapıldığı anlaşılmaktadır.
Mehmet Ali Yaprak gibi güçlü bir reisin kaçırılması kolay ve herhangi bir çetenin üstesinden gelebileceği bir iş değildir.
30 Kasım 1997 tarihli toplantıda MİT ve Yaprak grubu ilişkilerine atıf yapılmış daha önce de Eymür - Haluk Koral görüşmeleri nakledilmişti. Mehmet Ali Yaprak olayı ile ilgili olarak MİT''in takdimi aşağıdadır.
‘Mehmet Ali Yaprak 24 Aralık 1995 seçimlerinden önce seçim masrafları olarak Mehmet Ağar''a dolayısıyla DYP''ye 500 milyar lira yardımda bulunmuş, konuyu bilen Özel Harekat Dairesi Başkanı İbrahim Şahin de bilahare aynı şahıstan 100 milyar lira rüşvet almıştır.
M. A. Yaprak Gaziantep''teki Yaprak TV ve Hidayet Turizm Firması''nın sahibi olup, esas gelirini Suriye ve Suudi Arabistan bağlantılı uyuşturucu ticaretinden sağlamaktadır. M. A. Yaprak''ın seçimlerden önce Mehmet Ağar ve İbrahim Şahin''e verdiği paralardan haberdar olan Abdullah Çatlı adı geçenden kendilerinin de para almaları için Ercan (Ersoy) ve Ayhan isimli polis memurlarının da aralarında bulunduğu bir ekibe M. A. Yaprak''ı kaçırtmış, olayda altı, yedi şahıs polis maskesiyle görev almıştır.
M. A. Yaprak''ın evi ve işyeri ile ilgili istihbarat, Abdullah Çatlı''nın isteği doğrultusunda, Gaziantep''te halı saha işleten ve Mehmet Ali Yaprak''la geçmişten sorunları bulunan Ülkücü görüşe mensup Yahya... adlı şahsa verilen talimatla temin edilmiş ve anılan ile yapılacak pazarlık sırasında olayın videoya kaydedilmesi planlanmıştır.
Kaçırılma olayını erken saatlerde gerçekleştiren şahıslar, M. A. Yaprak''ı Siverek''e götürmüşlerdir. Olayın polise intikalini müteakip, olayın istihbaratını yapan Yahya (Efe) adlı şahsın kardeşi, polis tarafından Gaziantep''te gözaltına alınmıştır.’"

İlgili Haberler