Şahan Gökbakar'ın İngilizce videosuyla gündem olan gazeteci Çetiner Çetin Yeniçağ'a konuştu

Şahan Gökbakar'ın İngilizce videosuyla gündem olan gazeteci Çetiner Çetin Yeniçağ'a konuştu
Son olarak Ukraynalı savaşan bir gönüllü ile gerçekleştirdiği İngilizce röportaj ile gündem olan gazeteci Çetiner Çetin Yeniçağ’a açıklamalarda bulundu. İngilizce bilmemesinin mümkün olmadığını belirten Çetin, Şahan Gökbakar’ın kendisiyle ilgili çektiği video için, “Gülmemek elde değil, ben de güldüm geçtim” dedi.

YENİÇAĞ/ TOLGA ŞAHİN-ÖZEL HABER

Gazeteciliğin en zor çalışma alanlarından biri belki de en zoru hiç tartışmasız savaş muhabirliği. Patlayan bombalar, her an hedefini şaşırabilecek olan mermiler arasında kamuoyunu bilgilendirmeye çalışan muhabirler canları pahasına kamuoyunu bilgilendirmeye çalışıyor.

BÖLGEYE MUHABİRLER YAĞDI
İnsanların canlarını kurtarmak için kaçtığı bölgelere savaş muhabirleri gözlerini kırpmadan gider ve görevini icra eder. Rusya Ukrayna Savaşı’nda da bu oldu. Gerek Türkiye’den gerekse diğer ülkelerden bölgeye muhabirler yağdı. Bu bölgeye giden bir isim olan Habertürk TV Dış Politika ve Güvenlik Politikaları Yayın Koordinatörü Çetiner Çetin de birkaç gündür sosyal medyanın gündeminde.

ŞAHAN’IN SKECİYLE OLAY MİLYONLARA ULAŞTI
Çetin sosyal medyanın gündemine en son Ukraynalı savaşan bir gönüllüğüyle gerçekleştirdiği İngilizce röportajla geldi. Olay ünlü komedyen Şahan Gökbakar tarafından skeç haline getirilince ise daha bir dallanıp budaklandı.

SİLAHLARIN GÖLGESİNDE GAZETECİLİK
Skeç sonrası kısa sosyal medyada kısa sürede gündem olan Çetin Yeniçağ’dan Tolga Şahin’e açıklamalarda bulundu. Silahların gölgesinde, bir savaş ortamında gazetecilik faaliyeti gerçekleştirmeye çalıştıklarını ifade eden Çetin, son günlerde kendisiyle ilgili yapılan haberlerle ilgili bir açıklamada bulunmayacağını belirtti.

“ŞAHAN’IN VİDEOSUNA GÜLDÜM GEÇTİM”
Daha öncesinde de Irak, Suriye gibi savaş bölgelerinden yayıncılık faaliyet gösterdiğini ve İngilizce bilmemesinin mümkün olmadığını belirten Çetin, Şahan Gökbakar’ın kendisiyle ilgili çektiği video için de “Gülmemek elde değil, ben de güldüm geçtim” dedi.

ŞAHAN’IN VİDEOSUNU MİLYONLAR İZLEDİ
Kiev''de çekim yapan Çetin’in Rusya''ya karşı direnişe hazırlandığı öğrenilen bir Ukrayna vatandaşı ile İngilizce konuşmaya çalışması ünlü komedyen Şahan Gökbakar tarafından skeç haline getirildi ve videoyu kısa sürede milyonlar izledi.

Bölgede bulunan Yenişafak muhabiri Taha Hüseyin Karagöz de konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Gülüp eğlendiyseniz biraz gerçeklere dönelim Ağzını eğe eğe tüm dünyaya olayları kendi menfaatlerine uygun şekilde anlatan yabancı basına mahkum kalmamak için Türk basını burada Yabancıların çoğu zaten arkasına bakmadan kaçtı. Kelle koltukta işimizi yapıyoruz" ifadelerini kullanırken İngilizce ve Türkçe bilmeyen birinin ağır silahlarla kendilerini tehdit ettiğini aktardı. 

 

 

 

“UKRAYNA’DA ULUS KİMLİĞİ OLUŞMAMIŞ”
Çetin bundan önce de Ukrayna’daki son gelişmeleri aktardığı canlı yayında Ukraynalı kadınlar ile ilgili söylediği sözler sonrası gündem olmuştu. Çetin yayında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ukrayna’da bir ulus kimliği oluşmamış. Mesela insanlar savaşmak yerine terk ediyorlar. Bakıyorum mesela kadınlar hızlı bir şekilde ülkeyi terk ediyorlar, kocaları kadınları gümrüğe getiriyor bırakıyorlar. Belki ben biraz duygusal davranıyorum ama Türkiye’de eminim ki hiçbir kadın kocasını ailesini bırakıp kaçmaz."

“SINIR KAPISINDAN YAYIN YAPTI!”
Diğer taraftan medyaradar, Çetin’in Ukrayna''da olmadığı halde, yayınlarını Ukrayna''dan yapıyormuş gibi gösterdiğini iddia etmişti. Haberde “Dikkatli izleyiciler ve konuya hakim gazeteciler, Çetin''in Romanya Ukrayna sınırındaki Romanya''ya ait Siret sınır kapısından yayın yaptığını fark etti” ifadelerine yer verilmişti.

SARIKAYA’DAN ÇETİN’E DESTEK
Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya da Çetin’e yönelik haberleri, "Sandalyesinde mabat nasırlaştıran sallama şövalyeler önemli bir işe imza atan Habertürk’ün yayınını sorguluyor" ifadeleriyle savunmuştu.

İlgili Haberler