Sevilay Yılman Sezgin Baran Korkmaz ifşaları yapan hesapla birbirine girdi. Birbirinden ilginç tweetler ortalığa saçıldı

Sevilay Yılman Sezgin Baran Korkmaz ifşaları yapan hesapla birbirine girdi. Birbirinden ilginç tweetler ortalığa saçıldı
Gündem nitelikli dolandırıcılıktan hüküm giyen, Türkiye'den kaçtıktan sonra Avusturya tarafından sorgulanmak üzere ABD'ye gönderilen Sezgin Baran Korkmaz'dan para aldığı iddia edilen gazetecilerin haberiyle çalkalanıyor. Para alan gazetecilerin isim listesini yayımlayan twitter hesabıyla gazeteci Sevilay Yılman arasında yaşanan tartışma dikkat çekti.

''SBK gerçekleri'' isimli twitter hesabından kara para aklama suçuyla ABD’de tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz’dan para aldığı iddia edilen gazetecilerin isim listesi paylaşıldı.

Sezgin Baran Korkmaz''dan para aldığı öne sürülen gazeteci, polis, asker, yargı mensubu ve bürokratların yer aldığı, henüz hiçbir resmî / özel kurumun üstlenmediği, ancak sosyal medyada dolaşan listede bulunan isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor.

"SİPARİŞ HABER YAPILDI"

''Sezgin Baran Korkmaz'' ifşaları yapan gizemli hesaptan yapılan "Sezgin Baran Korkmaz’ın en etkili olduğu gazete Sevilay Yılman ve Veyis Ateş nedeniyle Habertürk’tü. Siz bakmayın Uğur Dündar’ın gözlerimle görsem bile inanmam demesini “ibra” sayan Kenan Tekdağ’a. Tamamı onayı dahilinde SBK’yı kahraman gösteren onlarca sipariş haber yapıldı" paylaşımı sonrası Sevilay Yılman''la ''SBK gerçekleri'' arasında yaşanan tartışma sosyal medyaya damga vurdu.

İşte o paylaşımlar;

"Yiyorsa yüreğin çık açığa! Niye gizli saklı hesaplarla yapıyorsun bunu. Ben veya başkası…  Varsa bir belgen, görüntün, kanıtın çıkart ortaya it oğlu it! İftira atma yeter! (Hadi bak 1 sürü hakaret ettim.
Çıkart maskeni de görsün memleket kimin uşağı, köpeği olduğunu!)

Niye ısrarla beni ve çalıştığım grubu göbeğe koymaya çalışıyorsun? Elinde salladığın o listede yazılanların ispatı var mı! Kaldı ki benim adım nerede geçiyor listede? Maaşa mı bağlamış, otelinde mi kalmışım, yalısına mı gitmişim? Kimin tetikçisisin sen kimin!

Haysiyetsizsin, şerefsizsin! Sahte bir hesabın arkasına geçip iftira atacak kadar korkak bir namussuzsun! Madem biliyorsun her şeyi! Delikanlı ol o halde ve gerçek kimliğinle yaz! Arşivler ortada alçak! SBK’yı öven bir tane yazı mı yazmışım? Bırak yazıyı twit mi atmışım? 

Bak şeref yoksunu… Korkak sünepe! Bu kadar hakarete rağmen kendini açığa çıkartmıyorsun bak! Çamurlamak için algı yapıyorsun ve bunu sen de biliyorsun, ben de! Hakkımda bir iddia yok.  Varsa da iddiayı ortaya atan ispatla mükelleftir. Pis tetikçi!

Bak ben adımla, sanımla, gerçek hesabımla sana hakaret edecek kadar gözü karayım! Ama sen korkak bir haysiyet yoksunusun! Hadi beni şikayet et savcılığa! O iftiradan ibaret iddialarınla hakkımda suç duyurusunda bulun hadi! Hesaplaşalım gel mahkemede!"

Öte yandan; Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Sezgin Baran Korkmaz’a ilişkin kaleme aldığı bir yazıda, “tanırım çok da severim” demiş, Korkmaz’ı “Dolandırıldığı iddia edilen hazine Türkiye hazinesi değil ABD hazinesi. Yani esas suçun işlendiği yer Türkiye değil ABD, paraların getirildiği ve yatırıma dönüştüğü ülke ise Türkiye!” (21 Haziran 2021) diyerek savunmuştu.

Gazeteci Sevilay Yılman, hakkındaki iddialar sonrası istifa etmek zorunda kalan Habertürk’ün eski spikeri Veyis Ateş’in şantajla 10 milyon avro istediğini söyleyen Sezgin Baran Korkmaz''ın Habertürk''te iki kez ziyarette bulunduğunu da açıklamıştı.

İlgili Haberler