Şişli'de 16 katlı bina yangını. Ölü ve yaralılar var

Şişli'de 16 katlı bina yangını. Ölü ve yaralılar var
İstanbul Beşiktaş'ta 16 katlı bir binan en alt katında yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yangında 27 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı. Mahsur kalan vatandaşları kurtarma çalışması devam ediyor.

İstanbul Beşiktaş'ta Yıldız Posta Caddesi'nde bulunan binada henüz bilinmeyen nedenle alevler yükseldi.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede önlem alırken, itfaiye yangına müdahale başlattı.

Binada mahsur kalanların ve yaralananların olduğu öğrenildi.

GECE KULÜBÜNDEKİ RESTORASYON SIRASINDA

Gayrettepe'de bulunan 16 katlı binadaki gece kulübünde yapılan restorasyon sırasında meydana gelen yangında 27 kişi hayatını kaybederken 3 kişinin de yaralı olduğu bildirildi.

istanbul-sislide-12-katli-binada-yangi-34916-1.jpg

istanbul-sislide-12-katli-binada-yangi-34916-2.jpg

istanbul-sislide-12-katli-binada-yangi-34916-3.jpg

istanbul-sislide-12-katli-binada-yangi-34916-4.jpg

istanbul-sislide-12-katli-binada-yangi-34916.jpg

Olay Şişli Gayrettepe'de Yıldız Posta Caddesi Esentepe Mahallesi Gönenoğlu Sokak'ta saat 13.00 sıralarında meydana geldi.

İddiaya göre, Ramazan dolayısıyla kapalı olan 16 katlı binanın en alt katında bulunan Masquerade adlı gece kulübünde tadilat yapıldığı sırada sahnenin yanında bir patlama oldu. Patlamanın ardından gece kulübünde yangın çıktı.

Yangının büyümesiyle kulüpte ve bina dumanla doldu. O sırada kulüpte ve binada bulunanlar içeride mahsur kaldı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, ambulans ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri içerideki 8 yaralıyı dışarı çıkardı.

Yaralılar hastaneye kaldırılırken, itfaiye ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada "Beşiktaş İlçesi Gayrettepe Mahallesi Yıldız Posta Caddesi üzerinde çıkan ve ilk belirlemelere göre tadilat kaynaklı olduğu düşünülen yangında 4 kişi hayatını kaybetmiş, 15 kişi de yaralanmıştır. Yaralıların bölgedeki hastanelere sevkleri yapılmaktadır" ifadeleri yer aldı.

ÖLÜ SAYISI 27'YE YÜKSELDİ

Gece Kulübü restorasyonunda meydana gelen yangında ölü ve yaralı sayısı sürekli artmaya devam ediyor.

Bölgeden aktarılan son bilgilere göre yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 16'e yükselirken yaralı sayısı ise 12 kişi de olarak belirtildi.

ekran-goruntusu-2024-04-02-145939.png

İSTANBUL VALİSİ OLAY YERİNDE

25 kişinin hayatını kaybettiği yangının çıktığı bölgeye gelen Vali Davut Gül, Yangının çıktığı bölgede incelemelerde bulundu. İstanbul Valisi Davut Gül, basın mensuplarına son durum hakkında bilgi verdi. Gül, 'Hepimizin başı sağ olsun. 23 kişi etkilendi.

8 maalesef hayatını kaybeden kişi var. Yangının çıkış sebebi belli değil. Binanın altında diskotek olarak kullanılan bir mekan. Şu anda tadilat yapılıyormuş. Çalışanlar hayatını kaybetti, yaralandı.' dedi.

İSTANBUL İTFAİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul İtfaiyesi’ kurumsal sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Beşiktaş Gayrettepe Mahallesi, Gönenoğlu sokak’ta bulunan 13 katlı binanın giriş katında meydana gelen yangına müdahale ettiklerini açıkladı.

ekran-goruntusu-2024-04-02-152435.png

CUMHURBAŞKANI BİLGİ İSTEDİ

Her geçen sürede ölü ve yaralı sayısının arttığı yangına müdahaleler devam ediyor.

Meydana gelen feci yangın sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı arayarak bilgi istedi.

EKREM İMAMOĞLU OLAY YERİNDE

Meydana gelen feci yangının boyutunun artması ile olay yerine İstanbul Valisi'nin hemen ardından İBB başkanı Ekrem İmamoğlu'da geldi.

Olay ile alakalı basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ekrem İmamoğlu, restorasyon alanında inşaat malzemelerinin çok düzensiz olduğunu ve bu sebepten dolayı yangının büyüdüğünü belirtti.

gkkxo5mwsaamehs.jpg

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 27 kişinin hayatını kaybettiği yangınının ardından soruşturma başlatıldığını açıkladı.

ADALET BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yangınla alakalı 3 Cumhurriyet Savcısının görevlendirildiğini belirtti.

Tunç'un açıklaması şu şekilde:

"İstanbul’un Beşiktaş İlçesi Gayrettepe Mahallesindeki bir işletmede çıkan yangında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Çıkan yangınla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir.

Olay yeri incelemesi ve delil toplama çalışmaları devam etmekte, iş güvenliği ve yangın konusunda uzman 3 kişilik bilirkişi ekibi de yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışmalarını sürdürmektedir.

Olayla ilgili işyeri yetkilisi 3 kişi ile birlikte mesul müdür ve tadilattan sorumlu 1 kişi olmak üzere toplam 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir. Soruşturma tüm yönleriyle ve titizlikle sürdürülmektedir."

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Adalet Bakanı 5 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise yangının çıkış nedeniyle ilgili araştırmaların yapıldığını belirtti. İmamoğlu yangında daha fazla can kaybı olmamasını temenni etti.

İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 2 mülkiye müfettişinin görevlendirildiğini şu sözler ile açıkladı:

İstanbul Beşiktaş Gayrettepe’de meydana gelen yangınla ilgili olarak idari soruşturma başlatılmış, Mülkiye Müfettişimiz görevlendirilmiştir. Müfettişlerimiz olay yerine hareket etmiştir. Konuyla ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz.

ekran-goruntusu-2024-04-02-164542.png

ekran-goruntusu-2024-04-02-163933.png

ekran-goruntusu-2024-04-02-163928.png

İlgili Haberler