Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na ağır itham

Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na ağır itham
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'vakıfların yurtdışına para transfer ettiği' yönündeki açıklamalarının ardından bugün AKP cephesinden peş peşe açıklamalar geldi.

AKP''li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın vakıf süsü verdiği paralel yapılarla yurt dışına devasa paralar aktardığını söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Suça bulaşmış bürokrat beni iyi dinle kardeşim: Bunlar seni kendilerini kurtarma planlarının içine hiç dahil etmiyorlar" ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu, "Akşam saat 22:00''de bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim" demişti.

Konuşması sırasında ''suça bulaşmış'' bürokratlara seslenen Kılıçdaroğlu, "Suça bulaşmış bürokrat beni iyi dinle kardeşim: Bunlar seni kendilerini kurtarma planlarının içine hiç dahil etmiyorlar. Toplu bir kaçış planı yürürlükte. Kaçmanın hazırlıklarını hızlandırdılar. Erdoğan vakıf süsü verdiği paralel yapılarla yurt dışına devasa paralar aktarıyor. Akşam 22:00''de bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim" ifadelerini kullanmıştı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden beklenen açıklamayı yaptı. Kılıçdaroğlu #BizeKatılın etiketiyle yaptığı paylaşımında, "Onlar kaçacak yer ararken, bizim başka memleketimiz yok. Biz bir yere gitmiyoruz, bu devleti birlikte ayağa kaldıracağız. Başını dik tut sevgili halkım. Sen varsın ve daha iyisini hak ediyorsun. Geliyor mutlu, huzurlu günler!" ifadelerine yer verdi.

Kılıçdaroğlu, “Hukuksuzlukla yok ettikleri ülkeden, hukuka sığınmak için ABD’ye kaçmak istiyorlar. Paravan bir vakıf kuruyorlar. Başına bir Amerikan vatandaşını koyuyorlar. Ama vakfın asıl yönetimi, Erdoğan ailesi üyelerine ait. Türkiye’den iki vakıf seçiliyor. TÜRGEV ve ENSAR. Bu vakıflar başlıyor, paraları bir Amerikan vatandaşına göndermeye. 1 milyar lirayı şıp diye transfer ediyorlar Amerika’ya. Erdoğan, çık söyle. Bu para gönderttiğin paravanın başında senin ailenden kim var? Ailede kim gönderiyor, bu paraları? Ailenden kim alıyor bu paraları, karşı tarafta. Çık anlat, çekinme” açıklamasını yaptı.

“YALANLARLA KARŞI KARŞIYA KALDIK”

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının ardından AKP cephesinden bugün peş peşe açıklamalar geldi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Kılıçdaroğlu''nun ''vakıfların yurtdışına para transfer ettiği'' yönündeki açıklamalarıyla ilgili, "Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik iftira ve yalanlarla karşı karşıya kaldık. Sömürgecilerin ve onların yerli işbirlikçilerinin terör örgütlerinin gücü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yetmez. Cumhurbaşkanımız, dün olduğu gibi bugün de yarın da bu ülke için aşkla çalışmaya devam edecektir” dedi.

“YALANCI”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafının üstüne “Yalancı” notunu düşerek paylaştı.

İlgili Haberler