Gürsel Tekin felaketin gerçek nedenlerini tek tek sıraladı! Bir kent alarma geçmişti... "Korktuğum başıma geldi" dedi... Son 10 yıldır iktidarın oy alamadığı Ege bölgesinde ne kadar kamu arazisi ve orman alanı varsa satıp rant yaratılmasına yol açtığına dikkat çeken eski CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Şimdi bu bölgelerde yaşanan su yetersizliğinin ana sebebi bu yağmadır” dedi.
Kars’ta su krizi derinleşiyor! Mahalleli tepkili Kars’ta şehir genelinde yaşanan su sıkıntısı, isale hattındaki kaçaklar ve eskiyen şebeke nedeniyle derinleşiyor. Kars Belediyesi’nden içme ve kullanma suyu alamayan 23 mahallede vatandaşlar tepkili.
İYİ Partili Selcan Taşçı Tekirdağ’daki su krizini TBMM gündemine taşıdı İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı, İklim Kanunu 16. madde üzerine TBMM’de söz aldı. Taşçı, su krizini TBMM gündemine taşımasıyla dikkat çekti.
Su bitti! Vatandaş çileden çıktı Konya Kadınhanı’nda üç aydır süren su kesintileri halkı canından bezdirdi. Sosyal medyada her gün isyan eden vatandaşlar KOSKİ’den ve belediyeden kalıcı çözüm bekliyor.
Bursa'da su krizine öğrencilerden çözüm Son yıllarda giderek artan su kıtlığı ve iklim değişikliği sorunlarına dikkat çekme maksadıyla Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "STEM Yıldızları Mücadelesi" yarışma etkinliği gerçekleştirdi.
Bilecik’teki ‘Su Krizi’ ile ilgili tartışmalara eski Belediye Başkanı da dahil oldu Bilecik Belediyesinin önce dönem Belediye Başkanı Semih Şahin şehirde yaşanan su krizi ile ilgili tartışmalara dahil olarak Başkan Melek Mızrak Subaşı’ya destek çıktı.
Yapay zeka su tüketimini arttırıyor ABD teknoloji devlerinin yapay zeka hamlesi su tüketim rakamlarının fırlamasına yol açtı.
Orta Asya'da su savaşları kapıda 1992 yılından bu yana Özbekistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Kazakistan arasında bölgedeki su kaynaklarının yönetimine ilişkin elliden fazla anlaşma imzalandı. Fakat bu anlaşmalardan sadece yarısı gerçekleştirildi. Fakat şimdi Kazakistan ve Özbekistan başta olmak üzere Orta Asya'daki Türk devletleri daha ciddi bir sorunla karşı karşıya.
Muhtarın güldüren su isyanı. 'Mübarek günde suları düzgün kullanın' Köyde su ihtiyacını karşılamakta zorlanan muhtarın güldüren isyanı sosyal medyada viral oldu. Muhtar, "Şu mübarek günde suları düzgün kullanın. Yazık günah."
Hindistan'da su krizi büyüyor Bir süredir kavurucu sıcaklarla mücadele eden Hindistan'ın başkenti Delhi'nin çeşitli bölgelerinde yaşayanlar ciddi su kıtlığı giderek büyüyor.
İstanbul'da su krizi kapıda. Barajlardaki doluluk oranı son 10 yılın en düşük seviyesinde İSKİ'nin açıkladığı son verilere göre İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı son 10 yılın en düşük seviyesine geriledi.
Uruguay’ın başkentinde acil durum ilan edildi Uruguay’da kuraklığa bağlı olarak yaşanan su sıkıntısına karşı hükümet başkent Montevideo'da su acil durumu ilan ederek, şişelenmiş su için vergi muafiyeti ve yeni su deposu inşa edilmesi gibi bir dizi önlemler alındığını duyurdu.
İstanbul barajlarında alarm Kuraklık, küresel ısınmanın etkileri her geçen gün biraz daha artarken Türkiye'nin en kalabalık kenti İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluğu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Aylardır doluluk oranını artıracak kadar yağış alamayan kentte son yağışlarla barajlar 40 seviyesini aştı.
Su krizi kapıya dayandı, çözüm rant telaşının gölgesinde kaldı Malzeme mühendisi Erhan Mataracı, başta İstanbul olmak üzere birçok ilimizde yazın yaşanması muhtemel su krizine karşı desalinasyon önerisinde bulundu. Mataracı, "Desalinasyon tesisinin toplam maliyeti, Türkiye’de her gün yükselen gökdelen maliyetlerinin yanında hiçbir şey." dedi.
Su krizi araştırmasından korkutan sonuç: Avrupa felaketin eşiğinde Bilim insanları, Avrupa'nın yeraltı suyu rezervlerinin kuruması nedeniyle "yıkıcı bir kuraklığın eşiğinde olduğunu" söylüyor.
Metropoller için korkutan uyarı. Yetkili isim tarih verdi Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, Türkiye genelinde yağış olmayışından ve sıcaklıkların normalin üzerinde seyretmesinden kaynaklı metropol şehirlerde büyük su krizi olabileceği konusunda uyarılarda bulundu.
Dünyaca ünlü kâhin ikinci virüs için tarihi açıkladı. Koronayı bilmişti. Sayılı günler kaldı Ünlü kahin Baba Vanga'nın kehanetleri gündemden düşmüyor. 2020'nin kabusu Koronavirüs salgınını bilen Baba Vanga'nın kehanetleri arasında şimdi de 2022 yılında yeni ikinci ölümcül virüsün çıkacağı yazıyor.
Türkiye yüksek su stresi altında Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) bilim danışmanı Dr. Erol Kesici, '22 Mart Dünya Su Günü' nedeniyle UNESCO ve BM'nin hazırladığı 'Su Raporu'nda Türkiye'nin, yüksek su stresi altındaki ülkeler arasında yer aldığını açıkladı. Kesici, su krizinde iklim değişikliğinin yüzde 20, yanlış su kullanımının yüzde 80 etkili olduğunu ifade etti.