Süleyman Soylu’nun bakanlık koltuğundaki son gününde yaptığı intikam hareketi ortaya çıktı

Süleyman Soylu’nun bakanlık koltuğundaki son gününde yaptığı intikam hareketi ortaya çıktı
Süleyman Soylu’nun arasının açık olduğu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan’a yönelik son bir harekette bulunduğu iddia edildi.

Halktv’den Seyhan Avşar’ın haberine göre, Ali Yerlikaya’nın İçişleri Bakanlığı koltuğuna oturmasından bir gün önce ise Çalışkan’a 'kınama cezası' verildiği öne sürüldü.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan’ın arasındaki 'gerilim' uzun yıllara dayanıyordu.

GERİLİM UZUN YILLARDIR VAR

İntihar eden Silivri Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan’ın ölümüyle ilgili İstanbul’da yürütülen soruşturmada da Süleyman Soylu’nun adı geçmişti. Soylu, bu nedenlerle Çalışkan’ı geçmişte görevden almak istemiş ve bunu büyük bir ‘çalışma’ sonucu başarmıştı. Çalışkan’ın İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevinden alınmasının ardından Çalışkan’ın tüm kadrosu tayin dönemi olmamasına rağmen yurdun dört bir yanına sürülmüştü.

soylu-20181018093418-scaled.jpg

PEKER’E KORUMA

Ancak ikili arasındaki gerilim Mayıs 2021’de ortaya çıktı. Suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarının gündemin ilk sıralarında olduğu süreçte, bir televizyonun canlı yayınına katılan Soylu, Sedat Peker’e özel polis koruması verilmesiyle ilgili Çalışkan’ı suçlamıştı.

“TOPLUM SOYLU’DAN RAHATSIZ” DEDİ

Eski Bakan Soylu’nun Çalışkan’ı suçlamasının ardından o dönem konuşan Mustafa Çalışkan, Soylu hakkındaki iddialarına ilişkin, “Allah’a sığınıyorum” demişti. “Soylu tarafından açığa alınmayı bekliyor musunuz?” şeklindeki sorumuza ise Çalışkan, “Türkiye’deki en dürüst insanı neden dolayı açığa alacaklar çok merak ediyorum. Çıksın bir görelim bakalım. Türkiye’de insanlar var. Dürüst siyasetçiler var. En başta Sayın Cumhurbaşkanı var. Mustafa Çalışkan gibi bir insanı açığa kim alacak, nasıl alacak bir görelim bakalım. Çok merak ettim” diye yanıt vermişti. “Soylu’nun açıklamaları sizde herhangi bir rahatsızlık yaratmıyor mu?” soruma ise Çalışkan, “Bence toplum rahatsız. Benim rahatsız olmam çok da önemli değil” ifadelerini kullanmıştı

oo.jpg

DAVA AÇTI

Mustafa Çalışkan’ın bu açıklamaları o dönem gündeme bomba gibi düşmüştü. İkili arasındaki gerilim net bir şekilde ilk kez ortaya çıkarken Çalışkan hakkında soruşturma başlattığı ortaya çıktı. 2 Haziran tarihinde ise Çalışkan’a kınama cezası verildi. 2 Haziran tarihinde Soylu milletvekili seçilmişti. Ancak henüz Meclis’te yemin etmemişti. Çalışkan’a verilen bu cezanın ertesi günü İstanbul Valisi olan Ali Yerlikaya İçişleri Bakanı olarak görevlendirilirken Soylu’nun bu hamlesi bürokraside “Çalışkan’a giderayak son darbe” olarak değerlendirildi.

Çalışkan’ın ise bu cezanın iptali için idare mahkemesinde dava açtığı öğrenildi.

İlgili Haberler