T24 Hablemitoğlu cinayeti dosyasını açtı. Cinayeti çözmek isteyen bu diziyi okusun. Derin konuların yazarı Tolga Şardan ve iki arkadaşı hazırladı

T24 Hablemitoğlu cinayeti dosyasını açtı. Cinayeti çözmek isteyen bu diziyi okusun. Derin konuların yazarı Tolga Şardan ve iki arkadaşı hazırladı
Hablemitoğlu cinayeti dosyası T24'te Tolga Şardan, Gökçer Tahincioğlu ve Asuman Aranca'nın hazırladığı yazı dizisi ile yeniden açıldı. İlk yazıda, Hablemitoğlu’nun “Alman Vakıfları / Bergama Dosyası” kitabıyla açılmasına katkı sağladığı altın madenine, devlete sızmakla suçladığı Gülen Cemaati'nin nasıl hâkim olduğu aktarıldı.

T24, evinin önünde uğradığı suikast sonucu 18 Aralık 2002 tarihinde 48 yaşında öldürülen Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu''nun cinayet dosyasını yeniden açtı. Tolga Şardan, Gökçer Tahincioğlu ve Asuman Aranca''nın hazırladığı yazı dizisinde; Hablemitoğlu''nun açılmasına katkı sağladığı altın madenine mücadele ettiği Gülen cemaatinin nasıl hâkim olduğu, ABD''nin ne için devreye girdi ve suikast öncesinde ve sonrasında yaşananlar ele alındı.

Hablemitoğlu Cinayeti dosyasındaki garipliklere dikkat çekilen yazıda; Fethullah Gülen’den sonra cemaatin başına geçeceği söylenen eski Türkiye imamı Mustafa Özcan''a dikkat çekiliyor.

T24''ün Bergama Altın Madeni ile başlattığı yazı dizisinin dosya hakkında şu bilgiler yer aldı:

"Fethullah Gülen’den sonra cemaatin başına geçeceği söylenen, eski Türkiye imamı Mustafa Özcan’ın talebi üzerine, eski MİT’çi Enver Altaylı’nın bağlantı kurduğu dönemin Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli Levent Göktaş, Fikret Emek ve Tarkan Mumcuoğlu’nun da aralarında olduğu askerlerin cinayeti planladığı, itirafçı olup bu isimleri veren eski ÖKK mensubu Gökhan Nuri Bozkır’ın keşif görevini yaptığı, Mumcuoğlu’nun da tetiği çektiği yönünde. Hatta silahın Ankara Gölbaşı’nda Mogan Gölü’ne atıldığı da iddia ediliyor.

Ancak savcılık, Gökhan Nuri Bozkır’ın ifadelerindeki çelişkiler nedeniyle HTS kayıtları üzerinden giderek hem yeni isimler saptamaya, hem de cinayeti çözmeye çalışıyor.

Sadece bu iddianın peşinden gidilmesi bile faili meçhul cinayetlerin aydınlanması açısından önemli. Zira Ergenekon operasyonlarında kafa karıştıran, “kumpas” tartışmalarına yol açan soruşturmalar bir yana bırakılırsa, ilk kez TSK’ye bağlı bir birim, doğrudan faili meçhul bir cinayetle suçlanıyor.

AÇILMASINA KATKI SAĞLADIĞI ALTIN MADENİNE MÜCADELE ETTİĞİ GÜLEN CEMAATİ HAKİM OLDU

Necip Hablemitoğlu, ölmeden önce kaleme aldığı iki kitabından ''Alman Vakıfları / Bergama Dosyası''nda, Alman vakıflarının açılmasına engel olduğunu söylediği Bergama Ovacık Altın Madeni’nin işletilmesinin “ulusal güvenlik” açısından zaruri olduğunu savundu. Alman vakıflarının Bergama köylülerini kışkırttığını, ajanlık faaliyeti yürütüldüğünü iddia etti...

Hablemitoğlu’nun ölümünden sonra yayımlanan ikinci kitabı ''Köstebek / FETÖ Terör Örgütünü İlk Deşifre Eden Kitap''ta ise Fethullah Gülen cemaatinin devlete nasıl sızmaya çalıştığını anlatıyordu. Ne gariptir, Hablemitoğlu’nun kitabıyla açılmasına katkı sağladığı Bergama Altın Madeni,  işletilmeye başlandıktan sonra yine Hablemitoğlu’nun devlete sızmakla suçladığı cemaatin eline geçti. Bunlar olurken Hablemitoğlu öldürülmüş, Alman vakıfları tartışması geride kalmıştı.

ABD BÜYÜKELÇİSİ VE FİRARİ FETÖ’CÜ AKIN İPEK DETAYI

Bergama’dan öne sürüldüğü gibi Türkiye’yi kurtaracak miktarda altın çıkmadı, ancak çıkan altın birilerini fazlasıyla kurtardı. “Ulusal bağımsızlık” sloganları atılmasına neden olan altın madeninin açılmasını sağlayanlardan birinin ABD Büyükelçisi olması, bu madeni halen örgüt üyeliğinden aranan Akın İpek’in işletmesi bile Alman vakıfları iddiası kadar konuşulmadı.

Soruşturma dosyası yıllarca savsaklandı. Aileye inanılması zor bilgiler verildi, ancak bu bilgiler verilirken ortada bir dosya bile yoktu. Dosya ancak 17/25 Aralık sürecinden sonra, cemaat ile iktidarın arasının açılmasının ardından raftan indi. Bugün ortaya çıkan, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın cinayetin her aşamasında yer aldığına yönelik bilgiler de aslında ilk kez o dönemde verildi ama üzerinde durulmadı.

Ardından güç savaşları nasıl olduysa seyir değiştirdi. Şimdi, ilk kez, faili meçhul bırakılan bir cinayetin arkasında TSK’ye bağlı Özel Kuvvetler Komutanlığı mensuplarının olduğuna yönelik bir iddianame hazırlanıyor. Faili meçhul cinayetlerin failini sürekli komşu ülkelerde arayanlar için ilginç bir adres.

Hablemitoğlu, öldürülmeden önce yakın çevresine “MİT Müsteşarlığı için adının geçtiğini” söylüyordu. Yine bir gariplik, Hablemitoğlu’nun öldürülmesi emrini verdiği iddiasıyla aranan eski ÖKK mensubu Levent Göktaş, ilk olarak 2002’de, daha sonra Ergenekon soruşturması kapandıktan sonra MİT Müsteşarlığı’na talip oldu."

BERGAMA DOSYASI

Ergenekon’da cezaevinde yatıp çıktıktan sonra Cumhurbaşkanlığı ile 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında öldürülen Erol Olçok vasıtasıyla bağ kurduğu öne sürülen Göktaş''ın nasıl oldu da hedef haline geldiği soruldu.  

HABLEMİTOĞLU’NUN KİTABI VE CEMAAT

Öldürülmeden kısa süre önce Necip Hablemitoğlu, “Köstebek” adını verdiği, Fethullah Gülen cemaatinin devlete nasıl sızdığına yönelik bir kitabı kaleme almaya başladı. Kitap ancak ölümünden sonra yayımlanabildi.  Ne gariptir, Hablemitoğlu’nun açılmasını ve faaliyet göstermesini istediği altın madeninde de cemaatin eli vardı.

HABLEMİTOĞLU, 1999 YILINDA "FETHULLAHÇILIK ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜDÜR" TESPİTİNİ YAPMIŞTI

Eurogold, Normandy, Nevmont tarafından işletilen madenin tamamen yabancı sermayeye ait olduğu sanılıyordu. Oysa Normandy Madencilik, Gülen cemaatinden olan ve o güne kadar sadece “Koza davetiyeleri” ve matbaaları ile tanınan Akın İpek’e ait çıktı. Yapılan genel kurulda, Normandy adını Koza olarak değiştirdi ve madenin tek işletmecisi haline geldi.

Yazının tamamı için:

https://t24.com.tr/haber/hablemitoglu-dosyasi-acilmasina-katki-sagladigi-altin-madenine-mucadele-ettigi-gulen-cemaati-nasil-hakim-oldu-abd-ne-icin-devreye-girdi-suikast-oncesinde-ve-sonrasinda-neler-yasandi,1051208

İlgili Haberler