Tansiyonu anında dengeliyor! İşte en doğal ve lezzetli ilaç...

Tansiyonu anında dengeliyor!  İşte en doğal ve lezzetli ilaç...
Tansiyonu anında dengeleyen doğal ve lezzetli ilaç olan brokolinin faydaları saymakla bitmiyor.

Posta’nın haberine göre; Dengeli beslenme, kalp ve damarların sağlıklı kalmasını sağlar ve çoğu zaman diyetinizi düzeltmek ilaçlardan daha etkili olduğu vurgulandı. Örneğin, bir kalp ve damar hastalığından kaçınmak için tedavi gerekli olduğu bildirildi. Ancak bu tedavi hipertansiyonu tedavi etmez. Ancak iyi beslenme hipertansiyonu önleyebilir ve hatta iyileştirebilir.

Tansiyonu dengeleyen brokolinin faydalarını sizlerle paylaşıyoruz.

BROKİLİ

Tansiyonunuzu düşürmek için izleyeceğiniz diyette özellikle brokoli olmak üzere meyve ve sebze tüketiminizi artırmak esastır. Brokoli kalsiyum, magnezyum ve potasyum açısından zengindir ve tansiyon seviyelerini düzenlemeye yardımcı olur. Ayrıca flavonoid içeriği onu hipertansiyonun yol açabileceği koroner hastalıklara karşı koruyucu bir besin yapar. Ancak dikkatli olun, besin maddelerinden yararlanmak için çiğ veya az pişmiş olarak yenilmelidir.

100 gr çiğ brokoli, 300 mg potasyum içerir. Potasyum çeşitli çalışmalara göre tansiyonu düşürmeye yardımcı olan bir mineraldir. Potasyum, yüksek tansiyona karşı koruma sağlar. Potasyum, aldosteron salgılanmasında rol oynar. Bu, vücuttaki sodyum miktarını düzenleyen ve tansiyonu düşüren bir hormondur. Patates, enginar ve muz gibi birçok farklı sebze ve meyve de potasyum açısından zengindir.

İlgili Haberler