Trabzon ve Rize'de Sedat Peker alarmı: Hepsi gözaltına alındı

Trabzon ve Rize'de Sedat Peker alarmı: Hepsi gözaltına alındı
Organize suç örgütü lideri olarak hakkında tutuklama kararı çıkartılan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) kaldığı bilinen Sedat Peker Rize ve Trabzon’a bir TIR dolusu Ramazan ayı için hazırlattığı yardım kolisi gönderdi. Yaklaşık 45 mahalle muhtarı yardım kolisi aldı. Ramazan kolilerini dağıtan muhtarlar ve haber yapan gazeteci gözaltına alındı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in her yıl Rize ye gönderdiği yardım kolilerinin dağıtımı için muhtarlar derneği ve muhtarlar federasyonu aracılığıyla merkezdeki muhtarlara duyuruluyor.

Rize Merkez’de belediyeye ait oto parkta dağıtılan yardım kolileri için aralarında Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Tuncay Maşalacı ile Rize Merkez Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan Kaya ve kuzeytv.org YouTube kanalına muhabirlik yapan Hüseyin Yılmaz’ın da bulunduğu yaklaşık 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar savcılığın talimatı sonrası polis ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

kuzeytv.org YouTube kanalına muhabirlik yapan Hüseyin Yılmaz, Sedat Peker’in adına yardım dağıtması konusunda bir yasak olup olmadığını bilmediğini ifadesinde kendisine Peker ile bir ilişkisinin olup olmadığının sorulduğunu ifade ederek şunları söyledi;

“Ben uzunca bir süreden beri Sedat Peker ile alakalı kendime ait YouTube kanalında paylaşırdım. Bu yardım kolilerinin geleceğini duyunca bende gittim yardım kolileri dağıtılırken fotoğraf ve video çekimi yaptım ifadem sonrası serbest bırakıldım. Yardım kolisi dağıtan bazı kişilerle yardım alan bazı muhtarlarda savcılık talimatıyla alındı onlarda ifade verdi.”

 


Eylül 2017''de Trabzonspor - Alanyaspor maçında tribünde "Reis Sedat Peker. Bir Umuttur Yaşamak" tshirtleri giydirilen çocuklar yer almıştı.

 

İlgili Haberler