İsveç'te PKK sergisi yapıldı. Türkiye NATO'ya girmelerine onay vermişti

İsveç'te PKK sergisi yapıldı. Türkiye NATO'ya girmelerine onay vermişti
Türkiye'nin verdiği onayla NATO vizesi alan İsveç PKK eylemlerini engelleme sözü vermişti. Ancak, başkentte devlet destekli PKK sergisi yapıldı.

İmzalanan üçlü mutabakat metniyle NATO''ya giren İsveç, erör örgütü PKK ve uzantısı olan örgütlerin propagandalarını engelleme ve örgütlerle mücadele etme sözü vermişti. Ancak, başkent Stockholm''de belediyenin sanat galerisinde terör örgütü PKK sempatizanı sergi açıldı.

Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında 28 Haziran NATO Zirvesi’nde üçlü mutabakat metni imzalanmış ve mutabakata göre bu ülkeler terör örgütü PKK ve uzantısı YPG’ye ait finans kaynaklarına müdahale, örgüt propagandaları ile mücadele ve örgüt üyelerinin iadesi için Türkiye ile ortak çalışma yürütme sözü vermişti.

Mutabakatın ardından İsveç ve Finlandiya''da terör yanlıları eylemlerine devam etti. İsveç ve Finlandiya, başta FETÖ ve terör örgütü PKK olmak üzere, Türkiye’nin iadesini istediği teröristleri iade etmeyeceğini söyledi.

Son olarak da İsveç''in başkenti Stockholm''de belediyeye bağlı sanat galerisi Tensta Konsthall’da terör örgütü PKK ve Suriye uzantısı YPG sempatizanı sergi açıldı.

Sergide “sömürgecilikten kurtulmuş bir halkın yaralarını sarması” ifadesi kullanıldı, örgüte ait bez parçaları, sözde semboller ve örgüt militanlarının fotoğrafları sergilendi.

Tensta Kontshall, İsveç devleti ve Stockholm Belediyesi tarafından finanse edildiği bildirildi.

İlgili Haberler