Ünlü bilim insanı Cem Say Dr. Ümit Aktaş'a insan içine çıkamayacak dersi verdi. Aşı karşıtı doktor yine ortaya çıktı

Ünlü bilim insanı Cem Say Dr. Ümit Aktaş'a insan içine çıkamayacak dersi verdi. Aşı karşıtı doktor yine ortaya çıktı
Ünlü bilim insanı Cem Say, sosyal medyada aşı karşıtlığı ile bilinen Dr. Ümit Aktaş'a dikkat çeken bir yanıt verdi.

Aşı karşıtı açıklamaları ile bilinen ve Hayy Kitap''ın sahibi Tevfik Rauf Baysal''ın ölümünün ardından bir süre ortalarda görünmeyen Dr. Ümit Aktaş, yeniden ortaya çıktı.

YİNE AŞILARI HEDEF ALDI

Sosyal medya hesabından bir grafik paylaşan Aktaş, "Aşılama faaliyetlerinin global pandemi üzerindeki etkilerini anlamak için, aşağıdaki grafikleri okumak önemlidir. Aşılama başladığı günden bu yana, gerek vaka sayılarını, gerekse ölümleri gösteren lineer grafiklerin çizgisel eğiminde hiç bir değişiklik olmamış. Etki nerede? Grafikleri okuyamayanlar için önemli bilgi: Eğer iddia edilen koruma veya ölüm sayılarında düşüş olsaydı, bu çizgiler bir noktada plato yapıp parabol şeklinde aşağıya doğru eğim göstermeliydi" ifadesini kullandı.

CEM SAY''DAN ÜMİT AKTAŞ''A SERT YANIT

Ümit Aktaş''ın paylaşımına ünlü bilim insanı Cem Say yanıt verdi. 

Cem Say sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Matematik bilmenin önemi: "Aşılar işe yarasaydı toplam ölüm eğrisinin yükselmeyi durdurup aşağı inmeye başlaması gerekirdi" diyor. Oysa bu dediği (toplam ölü sayısının azalması) ancak ölenler dirilirse olabilir" ifadelerini kullandı.

TEVFİK RAUF BAYSAL''IN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ SUÇLANMIŞTI

Tevfik Rauf Baysal''ın ölümünün ardından Ümit Aktaş, "Rauf, can dostum, canım kardeşim… Tanıştığımız ilk gün, dün gibi aklımda… Biz seninle sadece kitapları değil, bir davayı da paylaştık. Bugün seni toprağa verirken, ciğerimden bir parçayı yanına verdim. Mekânın cennet olsun kardeşim, huzur içinde uyu, emanetin emanetimizdir…" mesajını paylaşınca vatandaşlar adeta ayaklanmıştı.

Sosyal medyada Ümit Aktaş''ı hedef alan bir eleştiride, "Adamı önce etkileyip aşı olmasına engel ol, Covid-19 yüzünden hayatını kaybetsin, sonra da utanmadan "dava paylaştık" diye tweet at ve yorumları kapat. Vicdan yok mu hiç be adam" ifadelerine yer verilmiş, başka bir eleştiride ise şu ifadelere yer verilmişti:

"Aşı karşıtlarını aptal ilan etmek, meselenin asıl yüzünü görememektir. Vefat eden Hayy Kitap''ın sahibi Rauf Baysal, dahi düzeyinde zeki bir insandı. Etrafındaki aşı karşıtı doktorların iknasıyla aşı olmadı. Çünkü söyleyenler ''doktor''du!"

ÜMİT AKTAŞ ''KENDİ TERCİHİ'' DEMİŞTİ

Eleştirilerin ardından iddialara yanıt veren Aktaş, "O benim verdiğim tedaviden dolayı hayatını kaybetmedi. Aşı olmama kararı kendisine ait" ifadesini kullanmıştı. 

İlgili Haberler