Yazıcıoğlu: "Bu ülkenin çocukları dağlarda karlar altında yatarken..."

“Türk topraklarında yabancı asker istemiyoruz! Türk topraklarının savaşta tramplen olarak kullanılmasını istemiyoruz. Türk topraklarından komşu bir devletin vurulmasını kabullenmiyoruz. Türkiye, maddi karşılık bekleyerek savaş taşeronluğu yapamaz. Türkiye uluslararası meşruiyetten yoksun ve bu ahlâksız savaşın taşeronluğunu asla üstlenemez.”
(19 Şubat 2003)

***

“Türkiye AB macerasından dalı budağı kesilmiş, kimlik değerleri hırpalanmış, milli kaygılar içine düşürülmüş bir ülke haline getirilecek. Bugün Türkiye gemisi dümensiz Varyag gemisine dönüşmüştür. Meclis, AB’ye tam üyelik sürecinde uyum yasaları olarak yabancı güçler tarafında verilen her talimatı yerine getirmektedir. Çıkarılan uyum yasalarında sözde kültürel haklar adında milletler için olan haklar, aşiret haklarına dönüştürülerek Türkiye’nin üniter yapısını bozacak bir süreç başlatıldı.”
(18 Ekim 2003)

***

“Türkiye, yeniden bir Sevr kuşatması ile bağımsızlığından vazgeçmeye zorlanıyor. Türk Milleti, fetret devri yaşamadan, tehlikeyi bütün açıklığı ile görmeden, büyük mücadelelere girişmiyor. Fakat bugünlerde tehditler o kadar açık bir hale gelmiştir ki, Türk Milleti, bu kuşatmayı yarmak için harekete geçmek ihtiyacını hissetmekte, Avrupa’nın, Türklüğü yok etmeye yemin etmiş bir Papa’nın heykeli önünde imzalanan Anayasası’nın, ve ‘Seni göklerden seyreden bir Tanrı baba vardır’ diyen  marşının ne anlama geldiğini görmektedir. AB Türkiye için bir hayaldir. AB Türkiye’yi alsa bile bu hayali ben istemiyorum, reddediyorum. Biz kendi medeniyet köklerimize, Türk-İslam medeniyetine dönerek, tarihimiz ve coğrafyamız ile bütünleşmeli, geleceğimizi kendi değerlerimizle kurgulamalı ve yüzümüzü Türk Dünyası’na çevirmeliyiz. Biz bu ideallerden uzaklaştığımız için Türk devlet ve toplulukları ile ilgili toplantıyı Putin düzenliyor! Çünkü Türkiye bugüne kadar hep dış projelerle yönetildi. Artık bir iç proje yapmak zorundayız.”
(27 Şubat 2005)

***

“Biz ülkücülerin de doğal milli liderimiz olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk hakkında olumsuz propagandalara ve gelişmelere seyirci kalmakla hata yaptığımızı itiraf etmek isterim. Gençlerimizi önce komünizm ve kapitalizm tehlikesi hakkında eğitirken, milliyetçi saydığımız yazar ve mütefekkirlerin görüşlerine sarılıp, Atatürk’ü sağlıklı olarak öğretip, inceletmediğimiz kanaatindeyim.”
(10 Kasım 2006)

***

“Bu ülkenin çocukları dağlarda karlar altında yatarken, aşağıda deri koltuklarda, masalara serdiğiniz kağıtların üzerinde fantezi yapamazsınız. Size bu hakkı vermeyiz. Kimsenin bu vatan toprakları üzerinde fantezi yapma hakkı yoktur!” 
(5 Mart 2007)

***

“Geldim, gördüm, Van Ulucami ve çevresi harabe vaziyette duruyor. Şehitlik de.. Şehitliğin kaidesindeki yazıları bile koruma ihtiyacı duymuyorlar. Ama öbür taraftan Ermenistan devlet yetkililerini çağırarak Akdamar Kilisesi’ni açıyorlar. Yapılan davetlerle, kilise, Ermenistan’la ilişkilendirilmiş ve olaya uluslararası bir boyut katılmıştır. Ermeni soykırımı iddialarına cesaret verilmiştir. Başbakanın bu tutumu, Batı’nın tarihi, ırkı ve dini şoven iddialarına, bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin teminatı olan Lozan’ın inkârına ve Sevr’in yeniden gündem bulmasına zemin hazırlamıştır.”
(28 Mart 2007 Van)

Yazarın Diğer Yazıları