Dolar ve Euro'yu önceden bilen adam Remzi Özdemir şimdi neler olacağını canlı yayında açıkladı

Dolar ve Euro'yu önceden bilen adam Remzi Özdemir şimdi neler olacağını canlı yayında açıkladı
Yeniçağ Gazetesi ekonomi yazarı Remzi Özdemir, dolar kurunda önümüzdeki dönemde neler yaşanacağını canlı yayında açıkladı.

Haber: Yeliz ŞENYERLİ/YENİÇAĞ

Yeniçağ Gazetesi ekonomi yazarı Remzi Özdemir Türk Lirası''ndaki değer kaybına ilişkin çarpıcı bir değerlendirmede bulundu.

Paramedya Editörü ve Yeniçağ Gazetesi Yazarı Remzi Özdemir, Yeniçağ TV''de Gülay Tunçel''in canlı yayın konuğu oldu.

Hızla yükselişini sürdüren dolar seyrinin kontrolden çıkıp çıkmadığını değerlendiren Editör ve Yazar Remzi Özdemir, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın: "Faizi düşüreceğiz." mesajının dövizin nabzını yeniden yükselttiğini ve Türk lirası kullananlarda paniğe neden olduğunu ifade etti.

Türk lirasındaki reel kaybın daha da fazla olacağı düşüncesiyle vatandaşın yeniden dövize yöneldiğini söyleyen Remzi Özdemir, önümüzdeki günlerde doları etkileyecek gelişmeleri de sıraladı:

Doları etkileyecek ilk gelişmenin Osman Kavala''nın serbest bırakılması meselesi olduğunu belirterek konuşmasında:

"Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi''nin Osman Kavala''nın serbest bırakılmasına yönelik bir kararı vardı, o süre dün gece yarısı doldu ve Osman Kavala, serbest bırakılmadı. Şimdi burada devreye Avrupa Konseyi giriyor. Her ne kadar AKP''li bazı siyasi çevreler, buna Avrupa''nın gücü yetmeyeceğini söylese de özellikle İnsan Hakları Mahkemesi''nin devamlılığı için onun varoluş sebebini koruma adına Avrupa Konseyi, Türkiye''ye yaptırım kararı alabilir. İlk sebep bu." ifadelerine yer verdi.

İkinci sebebin 3 Aralık''ta kasım ayının enflasyonun açıklanması olduğunu belirten Özdemir, ekim ayında enflasyonun 19, 75''e çıktığını, şu anda gösterge faizinin yüzde 15, enflasyonun yüzde 20 olduğu düşünüldüğünde Türk lirasında kalanların 5 puanlık zararı olduğunu ve bunun da bir başka olumsuz beklenti olduğunu söyledi.

"Kasım ayı enflasyonunun yüksek çıkacağı beklentisi var. İşte bu beklenti de mevduat faizindeki negatif faiz oranını daha da artırabileceği endişesiyle insanların Türk lirasından kaçışı." açıklamasını yaptı.

Dövizi etkileyecek gelişmelerin üçüncüsünün yine faize dayandığı bilgisini veren Özdemir, Merkez Bankası''nın 16 Aralık''taki faiz toplantısında faiz indirme kararı geldiğinde Türk lirasının değer kaybedeceğini ve bu paniğin vatandaşın dövize yönelmesine neden olacağını vurguladı.

İlgili Haberler